Τένις

Δυναμική επιστροφή στο διπλό για Κύργιο και Κοκκινάκη - Κατέκτησαν το τουρνουά στην Ατλάντα

Δεύτερος τίτλος για τους Θανάση Κοκκινάκη και Νικ Κύργιο μετά από αυτόν στο Αυστραλιανό Open, καθώς οι δύο ομογενείς κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο στο διπλό και μέσα στην Ατλάντα των Η.Π.Α.

Σπουδαία αποδεικνύεται η φετινή χρονιά για τους Ελληνοαυστραλούς Νικ Κύργιο και Θανάση Κοκκινάκη, οι οποίοι πανηγύρισαν τον δεύτερο τίτλο τους στο διπλό μέσα στο 2022 στην Ατλάντα των Η.Π.Α, παίζοντας μάλιστα τον ημιτελικό και τον τελικό με διαφορά επτά ωρών.

Συγκεκριμένα, το ματς του Σαββάτου αναβλήθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ωστόσο την Κυριακή επικράτησαν των Αμερικανών Ραζίβ Ραμ και Τζακ Σοκ με 2-1 σετ και 10-2 στο καθοριστικό σούπερ τάι μπρέικ. Στο ματς τίτλου κυριάρχησαν των Τζέισον Κούμπλερ και Τζον Πιρς με 2-0 σετ (7-6,7-5).

«Προφανώς η Ατλάντα είναι ένα ξεχωριστό μέρος», ανέφερε ο Κύργιος ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στα μονά το 2016. «Έχω κερδίσει τον τίτλο στα μονά και τώρα στα διπλά. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, ενώ παράλληλα ήταν μια νέα εμπειρία για εμάς να παίξουμε δύο αγώνες την ίδια μέρα για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Είναι πάντα ευχάριστο να παίζω δίπλα στον Νικ»
, σημείωσε από τη μεριά του ο Κοκκινάκης. «Δεύτερος τίτλος μέσα στη σεζόν και νομίζω ότι γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα κι ένας καλό τρόπο για να ξεκινήσουμε το US Open Series».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τενίστες είχαν δηλώσει συμμετοχή και στο διπλό του Γουίμπλεντον, εκεί αποχώρησαν οικειοθελώς λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κύργιου που έφτασε μέχρι τον τελικό για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα Γκραν Σλαμ.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x