Τένις

Ναβρατίλοβα κατά Αυστραλιανού Open για την απαγόρευση σε αντιδράσεις για την Πενγκ Σουάι

Η θρυλική τενίστρια καυτηρίασε τη στάση των διοργανωτών του Αυστραλιανού Open να απαγορεύσουν τις αντιδράσεις για την Κινέζα Πενγκ Σουάι που είχε… εξαφανιστεί.

Η απόφαση των διοργανωτών του Αυστραλιανού Open να απαγορεύσουν τις αντιδράσεις για την Πενγκ Σουάι προκάλεσε τα καυστικά σχόλια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Υπενθυμίζεται πως η Κινέζα τενίστρια αγνοείτο για εβδομάδες αφότου κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από ανώτερο πολιτικό στέλεχος στην Κίνα, ενώ παρότι εμφανίστηκε δημόσια υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αφού εμφανίστηκε βίντεο με αξιωματούχους ασφαλείας και αστυνομία να δίνουν οδηγίες στους οπαδούς το Σάββατο να βγάλουν τις φανέλες με το σύνθημα, «Πού είναι η Σουάι Πενγκ;», η Tennis Australia (TA) υπερασπίστηκε τη θέση της λέγοντας ότι το τουρνουά δεν επιτρέπει πολιτικές δηλώσεις.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, θρύλος του τένις, καυτηρίασε τη στάση των διοργανωτών. «Το βρίσκω πολύ, πολύ δειλό. Αυτή δεν είναι πολιτική δήλωση, είναι δήλωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Tennis Australia απλώς συνθηκολογεί πραγματικά σε αυτό το θέμα... αφήνοντας τους Κινέζους να υπαγορεύουν πραγματικά τι κάνουν στο δικό τους Grand Slam», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x