Τένις

Λύγισε στο… σπίτι του Ναδάλ ο συγκλονιστικός Τσιτσιπάς

Αν και κατάφερε να «σβήσει» διπλό ματς πόιντ, ο συγκινητικός Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε με 2-1 σετ από τον Ραφαέλ Ναδάλ, στον τελικό του Barcelona OPEN.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, που είχε διάρκεια 3:38’’, ο Ράφαελ Ναδάλ «λύγισε» 2-1 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και κατέκτησε το 12ο Barcelona OPEN της καριέρας του.

Τεράστια προσπάθεια από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος έχασε το πρώτο σετ και κατάφερε να πάρει το δεύτερο, «σβήνοντας» μάλιστα το διπλό ματς-πόιντ του Ισπανού.

Το τρίτο ήταν ντέρμπι, με τους δύο να κρατούν το σερβίς τους και τον Ναδάλ να κάνει το μπρέικ στο 6-5 και να κατακτά το τρόπαιο, στο κορτ που έχει το όνομά του, την «Pista Rafael Nadal».



Το ματς
Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ναδάλ, παίρνοντας το πρώτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο. Ωστόσο, η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν εντυπωσιακή, καθώς πιέζοντας αρκετά τον Ισπανό, πήρε τα άλλα τρία (1-3). Στη συνέχεια, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, μέχρι που ο Ισπανός έκανε το πρώτο δικό του μπρέικ για το 4-4. Ακολούθησε ένα μεγάλο γκέιμ σε διάρκεια, με τον Ναδάλ να το παίρνει στο τέλος και να ανακτά το προβάδισμα (5-4). Στο τελευταίο, ο… γηπεδούχος πίεσε αρκετά τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος έκανε απανωτά λάθη και κάνοντας ο ίδιος το δεύτερό του μπρέικ, κατέκτησε το πρώτο σετ.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο σετ, ο Ναδάλ πήρε το πρώτο γκέιμ. Όμως, ξανά ο Τσιτσιπάς κράτησε τα επόμενα δύο σερβίς και κάνοντας και το μπρέικ ενδιάμεσα, πήγε στο 1-3. Η απάντηση του Ισπανού ήταν τρία αναπάντητα γκέιμ (4-3), με τον Έλληνα πρωταθλητή να αντιδρά με love γκέιμ για την ισοπαλία (4-4).

Ο Ναδάλ έκανε το 5-4 και στο επόμενο είχε διπλό championship point. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρομερό σερί και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5! Μάλιστα, ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο επόμενο, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 6-5. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Ναδάλ έκανε το μίνι μπρέικ για το 4-2, με τον Έλληνα πρωταθλητή να απαντά όχι μόνο για το δικό του προβάδισμα, αλλά και με διπλό σετ πόιντ (4-6). Ο Ισπανός βρήκε ξανά την απάντηση για τη νέα ισοπαλία (6-6), αλλά ο Τσιτσιπάς είπε την τελευταία… λέξη, κάνοντας το 6-8 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.





Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και πήρε το πρώτο γκέιμ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ναδάλ να κάνει το μπρέικ για το 6-5. Στο τελευταίο, ο Έλληνας τενίστας προέβαλε αντίσταση, αλλά ο Ισπανός το πήρε και κατέκτησε τον τίτλο.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x