Τένις

Εμφανίστηκε η τενίστρια Πενγκ Σουάι και πήρε πίσω τις καταγγελίες της

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι που αγνοείτο μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που είχε καταγγείλει, εμφανίστηκε δημόσια αλλά η ανησυχία για την κατάστασή της παραμένει.

H Πενγκ Σουάι, που αγνοείτο για εβδομάδες μετά τις καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση από τον συμπατριώτη της, πολιτικό παράγοντα, Γκαολί Ζανγκ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Όσα όμως δήλωσε συντηρούν την ανησυχία γύρω από το πρόσωπό της.

«Πρώτον, θέλω να τονίσω ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ποτέ δεν είπα ή έγραψα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά», είπε η Πενγκ στην εφημερίδα της Σινγκαπούρης «Lianhe Zaobao», στο περιθώριο μιας αθλητικής εκδήλωσης, που διεξήχθη στην Σαγκάη την Κυριακή.

«Υπήρξαν πολλές παρεξηγήσεις για ένα προσωπικό θέμα. Είμαι ελεύθερη», επεσήμανε η Πενγκ, η οποία εμφανίσθηκε φορώντας ένα κόκκινο μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που ελήφθη μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ ένας Κινέζος δημοσιογράφος της καθημερινής εφημερίδας «Global Times» δημοσίευσε προηγουμένως ένα νέο βίντεο της Πενγκ στο Twitter, όπου συνομιλεί με τον Κινέζο πρώην ΝΒΑερ, Γιάο Μινγκ.

Η ομοσπονδίας τένις γυναικών δεν πείστηκε από τις δηλώσεις της. «Αυτές οι δημόσιες εμφανίσεις δεν κατευνάζουν τις ανησυχίες της WTA για την ευημερία της Πενγκ και την ικανότητά της να επικοινωνεί χωρίς λογοκρισία ή εξαναγκασμό».

Υπενθυμίζεται πως η Πενγκ είχε καταγγείλει πως είχε υποχρεωθεί να κάνει σεξ με τον 40χρονια μεγαλύτερό της Γκαολί Ζανγκ, πριν και μετά την κατάληψη υψηλού αξιώματος στην κορυφή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σημειώνεται, ότι ο Ζανγκ, ήταν από το 2013 έως το 2018 ένας από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς στην Κίνα. Η ανάρτηση της Πενγκ, διεγράφη αμέσως από την κινεζική λογοκρισία και η πρώην επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, δεν εμφανίστηκε δημόσια για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο του αθλητισμού, τον ΟΗΕ και πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x