Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Έλενα Ριμπάκινα στον τελικό του Australian Open, στάθηκε στο ύψος της απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα την οποία και καθάρισε με 2-1 (6-4, 4-6, 6-4), σηκώνοντας την κούπα.
Η 26χρονη Καζάκα ήταν καταπληκτική και δεν επέτρεψε στην Λευκορωσίδα να πάρει ανάσα, ενώ όταν η κατάσταση ζόρισε επικίνδυνα έμεινε ψύχραιμη και προσηλωμένη στον στόχο της, κατακτώντας το πρώτο Australian Open της καριέρας της, αλλά και γενικότερα το δεύτερο major τίτλο της ζωής της. Δεύτερος σερί χαμένος τελικός για την Σαμπαλένκα στη Μελβούρνη δείχνοντας μεγάλα σημάδια κόπωσης.
Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον μεγάλο τελικό η Ριμπάκινα κυριαρχώντας στο πρώτο σετ και με 6-4 πήρε το πρώτο σετ για το 1-0 δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της.
Η Σαμπαλένκα έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στα σετ, με το ίδιο ακριβώς σκορ (6-4) φέρνοντας τον τελικό στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Ριμπάκινα μπήκε κοιμισμένη και έμεινε με 3-0 πίσω στο σκορ, όμως με ψυχή πρωταθλήτριας δεν λύγισε και με μία καταπληκτική αντεπίθεση πήρε το σετ και εν τέλει την κούπα με 2-1.
Τα σετ: 4-6, 6-4, 4-6
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






