Τένις

Στις εξέδρες του Roland Garros ο Τόνι Πάρκερ!

Εκτός απ' τον Χιου Γκραντ στο χωμάτινο τουρνουά του Γαλλικού Όπεν είναι και το αστέρι των Σαν Αντόνιο Σπερς Τόνι Πάρκερ, παρά την απουσία του αγαπημένου του παίκτη Ρότζερ Φέντερερ.

Δεν λείπουν οι αστέρες από το χωμάτινο τουρνουά του Παρισιού, αφού μετά τον Χιου Γκραντ, ο οποίος παρακολούθησε τον συμπατριώτη του Άντι Μάρεϊ την Τετάρτη και o πόιντ γκαρντ των Σπερς Τόνι Πάρκερ, για άλλη μια χρονιά είναι εκεί.

inner

Ο Γάλλος με καταγωγή από Βέλγιο και Ολλανδία, αφού παρακολούθησε τον αγώνα της Μπουσάρ με την Μπαζίνσκι στη συνέχεια είδε τον αγώνα του συμπατριώτη του Τσονγκά με τον Παγδατή, με τον Γάλλο να νικά τον Κύπριο σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι των πέντε σετ.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πόιντ γκαρντ των Σπερς για το τουρνουά του Παρισιού.

Έχεις τακτική παρουσία στο Γαλλικό Όπεν. Τι σου αρέσει στο τουρνουά;

«Προφανώς αγαπώ το άθλημα. Οπότε έρχομαι κυρίως στο Roland Garros για το τένις. Έχω γήπεδο τένις στο σπίτι μου. Μου αρέσει να παίζω, παίζω τένις για να "διατηρούμαι" σε φόρμα, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επίσης αγαπώ την ατμόσφαιρα εδώ, που είναι πάντα εξαιρετική».

Ποια είναι η καλύτερη σου ανάμνηση στο Roland Garros;

«Οι περισσότερες αναμνήσεις μου είναι βλέποντας παιχνίδια εδώ. Όταν ήμουν παιδί, το έβλεπα στην τηλεόραση όπως πολλοί άλλοι, επειδή είναι μεγάλο πράγμα εδώ στην Γαλλία. Δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις απ’ αυτό. Από τότε που έρχομαι και βλέπω παιχνίδια εδώ, η καλύτερη μου ανάμνηση είναι σίγουρα το 2009. Όταν κέρδισε στον τελικό ο Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν απίστευτο, ήμουν πολύ χαρούμενος για εκείνον. Μου αρέσει ο "Ροτζ"».

Τι σου αρέσει σε εκείνον;

«Είναι ένα αθλητής παράδειγμα προς όλους. Είναι παράδειγμα προς μίμηση μέσα και έξω απ΄ το court. Θαυμάζω όλους τους αθλητές οτιδήποτε και εάν παίζουν, ειδικά αυτούς με τεράστιες καριέρες σαν και εκείνου. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πάντα στο κορυφαίο επίπεδο του παιχνιδιού σου. Θα έπρεπε να το ξέρω».




Ποιον θα ήθελες να δεις φέτος στον τελικό του Γαλλικού Όπεν;

«Θα ήθελα να δω άλλον ένα τελικό ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δυστυχώς αυτό δε θα συμβεί τη φετινή χρονιά. Διαφορετικά, θέλω Τσονγκά και Τζόκοβιτς, αλλά είναι και αυτοί στο ίδιο ταμπλό. Ο Ρότζερ δεν είναι εδώ αυτή τη χρονιά, όποτε δε με νοιάζει ιδιαίτερα».

Τέλος, είσαι πίσω από την καμπάνια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024;

«Ναι φυσικά, προσπαθώ να βοηθήσω όπου μπορώ, αλλά δεν θα είμαι εκεί, γιατί θα έχω αποσυρθεί. Εάν η επόμενη γενιά είναι ικανή να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς στα πάτρια εδάφη, θα είναι φανταστικό για εκείνους».

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x