Τένις

Τσιτσιπάς: «Επιτρέψτε το κοουτσάρισμα στο τένις, το άθλημα πρέπει να εκμοντερνιστεί»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να φέρει… επανάσταση στο παγκόσμιο τένις, προτείνοντας μια ριζοσπαστική αλλαγή στους κανονισμούς που ισχύουν.

Την πρότασή του για μια ριζοσπαστική αλλαγή στο τένις κατέθεσε μέσω Twitter ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πρότεινε να επιτραπούν οι οδηγίες από τους προπονητές στους αθλητές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, κάτι που απαγορεύεται ρητά στις περισσότερες διοργανώσεις.

«Η καθοδήγηση από προπονητή θα έπρεπε να επιτρέπεται κάθε στιγμή στο τένις. Το άθλημα χρειάζεται να το αποδεχτεί. Είμαστε, πιθανότατα, ένα από τα ελάχιστα αθλήματα παγκοσμίως που δεν χρησιμοποιούν την προπονητή καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάντε την νόμιμη. Έφτασε η στιγμή το τένις να κάνει ένα άλμα μπροστά», έγραψε αρχικά στο Twitter.Σε ερώτηση για το αν κάτι τέτοιο μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στους υψηλά αμειβόμενους αθλητές και στους υπόλοιπους, απάντησε: «Όλοι έχουν προπονητή. Είναι προσιτό σε αυτό το επίπεδο. Μιλάμε για τα επαγγελματικό τένις (ATP & WTA Tour). Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ παίκτη που δεν είχε προπονητή στη διάθεσή του».Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να δίνονται οι οδηγίες κατά του διάρκεια του παιχνιδιού απάντησε: «Φυσικά. Το τένις πρέπει να εκμοντερνιστεί, κάτι που είναι δύσκολο γιατί οι λάτρεις των παραδόσεων είναι ισχυροί και κυριαρχούν».Στη συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί η απαγόρευση αυτή υπάρχει μόνο στο τένις και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των προπονητών τένις ουσιαστικά προπονούν στο κορτ, παρά τους κανονισμούς. Κάποιες φορές οι αθλητές τιμωρούνται για αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τιμωρούνται».Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x