Τένις

Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς επέστρεψε από τα... Τάρταρα και υπέταξε τον Μεντβέντεφ στο τάι μπρέικ!

Σε ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα», ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε από τον παράδεισο στην... κόλαση, ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και υπέταξε τον Μεντβέντεφ με 2-1 στο τάι μπρέικ!

Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση, με τις εναλλαγές συναισθημάτων να διαδέχεται η μία την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε από τον παράδεισο στην... κόλαση, ωστόσο στο πιο κρίσιμο σημείο πίστεψε στον εαυτό του, έκανε μια τεράστια ανατροπή και υπέταξε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο τάι μπρέικ με 2-1 σετ!

Με αυτή τη νίκη, ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει μία ακόμη στον τελευταίο αγώνα του ομίλου κόντρα στον Ρούμπλεφ, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά των ATP Finals, ενώ παράλληλα «πέταξε» εκτός διοργάνωσης τον σημερινό αντίπαλό του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρώτο σετ, και αφού πήρε το πρώτο game, ευτύχησε να κάνει αμέσως το break και να φτάσει στο 2-0, ενώ με ευκολία έφτασε και στο 3-0, υπερασπιζόμενος του σερβίς του. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατακτήσει το πρώτο σετ με σκορ 6-3.



Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Μεντβέντεφ να μπαίνει πιο αποφασιστικά, παίρνοντας τα δύο πρώτα του σερβίς, με τον καλύτερο Έλληνα τενίστα να κινείται στην ίδια κλίμακα και να κάνει κι αυτός το ίδιο, με το σκορ μετά από τα πρώτα τέσσερα games να είναι στο 2-2. Από εκεί και έπειτα, ο εκάστοτε σέρβερ κρατούσε σχετικά εύκολα το σερβίς του, με τον Μεντβέντεφ να βρίσκει πάρα πολλές λύσεις πίσω από αυτό και το παιχνίδι να πηγαίνει μοιραία στο τάι μπρέικ.



Εκεί, μετά από μια εντυπωσιακή «μάχη», με το ένα πλεονέκτημα να διαδέχεται το άλλο, ο Μεντβέντεφ βρήκε τον τρόπο να πάρει το σετ με 13-11!



Το τρίτο σετ ξεκίνησε με συντήρηση δυνάμεων και από τις δύο πλευρές, με love games εκατέρωθεν , με τους δύο μονομάχους να φτάνουν στο 3-3. Μέχρι εκείνο το σημείο το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, σε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ωστόσο, στο 7ο game φάνηκε να... τα χάνει, κάνοντας κάποια αβίαστα λάθη, με τον Μεντβέντεφ να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το break. Αυτή τη φορά, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρνήθηκε να ηττηθεί, γύρισε τον διακόπτη, και παρότι ο Ρώσος υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε στο 5-3, ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, πήρε πίσω το break και έφερε το παιχνίδι σε ένα ακόμη τάι μπρεικ!



Εκεί, με μεγάλη αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό του, άσκησε τεράστια πίεση στον αντίπαλό του και πήρε πολύ εύκολα το παιχνίδι με 7-1 και 2-1 σετ με 6-3, 6(11)-7, 7-6(1).



Με αυτόν τον τρόπο έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals, την οποία θα σφραγίσει εάν επικρατήσει και κόντρα στον Ρούμπλεφ την Παρασκευή (18/11).

H βαθμολογία του «red group»
1.Τζόκοβιτς 2-0 (4-0)
2.Τσιτσιπάς 1-1 (2-3)
3.Ρούμπλεφ 1-1 (2-3)
4.Μεντβέντεφ 0-2 (2-4)



Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x