Τένις

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Εκτόξευση μέσα σε λίγα χρόνια

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη εκτόξευσαν τις καριέρες τους και μαζί το ελληνικό τένις μέσα σε λίγα χρόνια.

Κάποτε τένις για τους Έλληνες ήταν μόνο οι… ρακέτες στην παραλία. Πλέον το ευγενές αυτό σπορ τείνει να ανταγωνιστεί σε επίπεδα δημοτικότητας και ενδιαφέροντος το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Κι όλα αυτά χάρη στα κατορθώματα δύο παιδιών που δεν σταμάτησαν ποτέ να δουλεύουν και να εξελίσσονται.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη φιγουράρουν «παρέα» στα ημιτελικά του πιο δύσκολου Grand Slam, του Ρολάν Γκαρός, με τα όνειρά τους δικαιωματικά να φτάνουν πλέον μέχρι και την κούπα.

Η σκληρή δουλειά και τα αμέτρητα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να βελτιώνονται μέσα από την προπόνηση, αλλά και η απόλυτη αφοσίωση γι’ αυτό που κάνουν έχουν οδηγήσει αμφότερους σε κορυφές που ο ελληνικός αθλητισμός δεν διανοείτο ποτέ πως θα μπορούσε καν να πλησιάσει.

Ο δρόμος προς την καταξίωση και την παγκόσμια αναγνώριση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ξέρετε πού βρίσκονταν ο Στέφανος και η Μαρία πέντε χρόνια πριν; Ο πρώτος ήταν στο νούμερο 358 της παγκόσμιας κατάταξης και η δεύτερη στο 116! Και πλέον ο Τσιτσιπάς είναι στο νούμερο πέντε και η Σάκκαρη στο 18 αλλά η περαιτέρω άνοδος στο ranking της ATP και της WTA είναι δεδομένη.

Επιπροσθέτως, ο 22χρονος τενίστας είναι ακόμη πρώτος σε βαθμολογία μέσα στο 2021 με 3.360 βαθμούς ξεπερνώντας και το νούμερο ένα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να είναι δεύτερος με 3.170 βαθμούς. H δε 25χρονη συναθλήτριά του είναι στη 16η θέση με 1.106 βαθμούς.

Και κάτι μας λέει πως ακόμη δεν είδαμε τίποτα από αυτά τα δύο παιδιά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x