Τένις

Αποκλεισμός-σοκ για Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Wimbledon!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τιαφό, ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) και αποχαιρέτησε το Wimbledon από τον πρώτο γύρο, για δεύτερη διαδοχική φορά.

Δεν… ταιριάζει το Wimbledon στον Στέφανο Τσιτσιπά, που αποκλείστηκε στην πρεμιέρα από τον Αμερικανό Φρανσίς Τιαφό (Νο 57) με 3-0 (6-4, 6-4, 6-3).

Μετά το μεγαλειώδες πέρασμα από το Παρίσι, ο Έλληνας πρωταθλητής προσγειώθηκε απότομα στο γρασίδι του λονδρέζικου grand slam και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο.

Είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που δεν προχωράει στη διοργάνωση, αφού και το 2019 είχε δεχτεί την ήττα στην πρεμιέρα από τον Τόμας Φαμπιάνο (η διοργάνωση του 2020 δεν διεξήχθη λόγω covid-19). Συγκεκριμένα, σε τέσσερις συμμετοχές στο Wimbledon μόνο το 2018 κατάφερε να ξεπεράσει τον πρώτο γύρο και έφτασε ως τον τέταρτο.



Το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Τιαφό έδειξε αποφασισμένος να κάνει την έκπληξη με το «καλημέρα» και έκανε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε κοντά στο τέταρτο γκέιμ, όμως ο Αμερικανός έσβησε το πλεονέκτημά του και έκανε το 3-1. Από κει και πέρα αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ταφό να κάνει το 1-0 σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους ως το 4-4. Στο ένατο γκέιμ ο Τιαφό έκανε νέο μπρέικ μετά από ισχυρή αντίσταση του Τσιτσιπά, ενώ μεγάλη μάχη έγινε και στο δέκατο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς έφτασετρεις φορές κοντά στην κατάκτηση του σετ, με τον Τιαφό να τον σταματάει ισάριθμες και να κάνει τελικά το 2-0 σετ με 6-4.

Το πάνω χέρι πήρε από νωρίς και στο τρίτο σετ ο Τιαφό, ξεκινώντας με μπρέικ χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις. Ο Τσισιπάς άρχισε να ανεβαίνει μετά το τέταρτο γκέιμ, όμως δεν βρήκε λύσεις, με τον Αμερικανό να φτάνει σε νέο μπρέικ στο ένατο γκέιμ για το 3-0 σετ με 6-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x