Τένις

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Τσιτσιπάς, παραδόθηκε στον Τσόριτς στον τελικό του Σινσινάτι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι (ενδεικτικό ότι έχασε 7-0 το τάι μπρέικ στο πρώτο σετ), γνωρίζοντας την ήττα από τον Τσόριτς (2-0 σετ).

Δίχως να αποδώσει στα συνηθισμένα στάνταρ του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς… υποκλίθηκε στον ανώτερο Μπόρνα Τσόριτς με 2-0, ακόμα και αν το ξεκίνημα προμήνυε μία εντελώς διαφορετική κατάληξη.

Με ξεκάθαρη φιλοσοφία εισήλθε στην αναμέτρηση ο Τσιτσιπάς. Στόχος του να ελέγξει τον ρυθμό και τη ροή, όσο και να ανεβαίνει στο φιλέ προκειμένου να τελειώνει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.



Πραγματοποίησε μπρέικ για το 2-0, αποφεύγοντας τα μεγάλα ράλι. Σταδιακά ο Κροάτης έβρισκε την απαιτούμενη ένταση και υπερασπιζόμενος το σερβίς του (4-2), έπραξε ένα σημαντικό μπρέικ για το 4-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Πλέον, με το μομέντουμ στο πλάι του και εμφανώς με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πατούσε καλύτερα στο court και ο πρώτος λόγος περνούσε από τη… ρακέτα του. Το κρισιμότερο στον αγώνα λογίζεται στο 8ο γκέιμ, όπου οι δυο τους παρέδωσαν ψυχή και σώμα, αγωνιζόμενοι για πάνω από δέκα λεπτά για να.... διευθετήσουν τις διαφορές τους.



Μία επιστροφή τριών γκέιμ ήταν αρκετή για τον Κροάτη να αντιληφθεί ότι είναι στην διεκδίκηση για τον τίτλο και παρότι βρέθηκε με 5-4 πίσω, γνώριζε πως ήταν ικανός να «κλέψει» το σετ. Ένα σετ που έφτασε στο τάι μπρέικ και ο Τσόριτς διέπραξε μία συγκλονιστικά καλή εμφάνιση, εξουδετερώνοντας πλήρως τον αντίπαλό του. Επικράτησε με 7-0 (!) και έστειλε σαφέστατο μήνυμα σχετικά με τις πιθανότητες που του απέδωσαν πριν την έναρξη του τελικού αλλά και στον κόσμο.



Όπως έπρεπε ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο Τσόριτς, επικρατώντας στο πρώτο γκέιμ με οδηγό τα δυνατά χτυπήματα και τα αβίαστα λάθη που υποπίπτει ο Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη. Αποφασισμένος να παραμείνει στο παιχνίδι και να μην αφήσει τον Κροάτη, κρατούσε -ορισμένες φορές- με τα κόπων και βασάνων το σερβίς του.



Στο βλέμμα του όσο και στις κινήσεις του ήταν φανερό πως η ψυχολογία του όδευε προς τα… τάρταρα, αντικρίζοντας έναν Τσόριτς να χτυπάει και να σερβίρει με χειρουργική ακρίβεια. Βρέθηκε με 4-2 πίσω και η αίσθηση που σου έδινε ο νικητής του Masters στο Μόντε Κάρλο ήταν ότι για εκείνον το αποτέλεσμα κρίθηκε.

Αν και προσπάθησε να αντισταθεί στο αναπόφευκτο –όπως διαφαινόταν– γεγονός, ο Τσιτσιπάς λύγισε στις ορέξεις του αντιπάλου του που ακουμπούσε... το τρόπαιο και με 6-2 σετ αναγκάστηκε να σταθεί στην πλευρά του ηττημένου.



Ο Τσόριτς σήκωσε στον ουρανό του Σινσινάτι το τρόπαιο και για τους λάτρες της ιστορίας, είναι ο χαμηλότερος βάσει κατάταξης που κατακτά τίτλο Masters 1000.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x