Τένις

H συνέντευξη Τζόκοβιτς στις αρχές μόλις έφτασε Αυστραλία: «Δεν έχω εμβολιαστεί, έχω νοσήσει»

Λίγο μετά τη δικαίωση του Νόβακ Τζόκοβιτς, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι διάλογοι που είχε με τις αρχές κατά την προσγείωσή του στη Μελβούρνη.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνέντευξης που πέρασε, όπως όλοι οι ταξιδιώτες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στη χώρα στις 6 Ιανουαρίου, όταν και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Σε αυτά ο Σέρβος αναφέρει ρητώς πως δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει νοσήσει δύο φορές από κορωνοϊό, με τελευταία στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.

Ο διάλογος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης είχε ως εξής:

-Ποιος είναι ο λόγος του ταξιδιού σας στην Αυστραλία;
«Είμαι επαγγελματίας τενίστας και ο βασικός λόγος που ήρθα είναι για τη συμμετοχή μου στο Αυστραλιανό Open».

-Έχετε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό;
«Όχι, δεν έχω εμβολιαστεί».

-Έχετε νοσήσει ποτέ από κορωνοϊό;
«Ναι».

-Πότε συνέβη αυτό;
«Νόσησα δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2020 και η δεύτερη που βρέθηκα θετικός σε PCR ήταν η 16η Δεκεμβρίου».

Στο σημείο εκείνο, ο Τζόκοβιτς ενημερώθηκε πως η βίζα του μπορεί να ακυρωθεί εκτός κι αν μέσα σε 20 λεπτά παρουσιάσει αποδείξεις ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει. «Δηλαδή μου γίνεται 20 λεπτά για να σας δώσω επιπρόσθετες πληροφορίες που δεν έχω; Στις 4 τα ξημερώματα; Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορώ να έρθω σε επαφή με την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας ούτε να έρθω σε επαφή με κάποιον από την κυβέρνηση της χώρας. Δεν θα ήμουν μπροστά σας αν δεν ακολουθούσα πιστά τους κανονισμούς της κυβέρνησής σας. Θα ακυρώσετε τη βίζα μου με ποια βάση;», αναφέρει ο «Νόλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x