Τένις

Τζόκοβιτς: «Πολιτική και λάθος η απόφαση του Γουίμπλεντον»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διαφωνεί με την απόφαση του Γουίμπλεντον να αφήσει τενίστες από Ρωσία και Λευκορωσία.

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Γουίμπλεντον να αφήσει εκτός του αγγλικού Grand Slam τενίστες από Ρωσία και Λευκορωσία εξέφρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησε την ATP να βγάλει εκτός το τουρνουά από τη φετινή κατάταξη.

«Θα είμαι στο Γουίμπλεντον. Εχω επηρεαστεί πολύ από αυτό, αλλά μίλησα με τους ιθύνοντες της ATP και κάποιους από το συμβούλιο των παικτών και συλλογικά είμαι χαρούμενος που ενώθηκαν οι αθλητές και έδειξαν στα Grand Slam πως όταν γίνεται ένα λάθος, όπως έκανε το Γουίμπλεντον, θα υπάρχουν συνέπειες. Στηρίζω αυτή την απόφαση. Φυσικά είναι δικαίωμα του Γουίμπλεντον να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά σίγουρα πιστεύω πως ήταν μια λάθος απόφαση ο αποκλεισμός των αθλητών από τις δύο αυτές χώρες. Ο αθλητισμός πρέπει να μένει έξω από την πολιτική», τόνισε ο Σέρβος τενίστας, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Χθες δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός με 3-0 σετ (6-3, 6-1, 6-0).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x