Τένις

Τζόκοβιτς: Συνέντευξη Τύπου από την οικογένειά του

Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου μετά τη δικαίωσή του αλλά την πιθανότητα απέλασής του από την Αυστραλία να παραμένει.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 13:00, αλλά τελικά πήρε παράταση για τις 15:00. Αναμένεται να τοποθετηθούν για την υπόθεση του Σέρβου τενίστα, ο οποίος δικαιώθηκε μεν από δικαστήριο της Μελβούρνης για την ανάκληση της βίζας του, αλλά λέγεται πως αναμένεται να συλληφθεί και να απελαθεί από τη χώρα.

Οι γονείς και ο αδερφός του Τζόκοβιτς συμμετέχουν τις τελευταίες μέρες σε διαδηλώσεις για τον 34χρονο τενίστα στην πατρίδα τους. Προ ημερών ο πατέρας του, Σέρτζαν, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τη στάση της Αυστραλίας απέναντι στον γιο του. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Θέλησαν να τον ταπεινώσουν. Και όχι μόνο αυτόν αλλά ολόκληρη τη Σερβία. Είμαστε ένας περήφανος λαός που ποτέ δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν και απλά υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η περηφάνια μας και αυτό κάνει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή με την συμπεριφορά του προς τους Αυστραλούς και τη χώρα που βρίσκεται. Αυτή η πολιτική ολιγαρχία δεν θα περάσει σε εμάς. Αυτοί οι πολιτικοί δεν θα καταφέρουν τίποτα γιατί δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τον αθλητισμό. Ο Νόβακ θα κέρδιζε το Αυστραλιανό Open, γιατί απλά είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο αλλά δεν γίνεται στην Αυστραλία να νομίζουν πως όλα τους ανήκουν. Ο κόσμος έχει 8 δις ανθρώπους και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από αυτούς και ο Νόβακ δείχνει πως είναι μέλος του ελεύθερου κόσμου για πάνω από 20 χρόνια. Ο Χριστός σταυρώθηκε και αυτό προσπαθούν να κάνουν στον Νόβακ, να τον σταυρώσουν. Είναι κρίμα να τα κάνουν αυτά στον Νόβακ αλλά θα τα καταφέρει όπως έχουμε κάνει όλοι μας. Είναι φυλακισμένος αυτών των αχρείων, ντροπή τους. Όλος ο ελεύθερος κόσμος ας σηκωθεί γιατί δεν πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στον Νόβακ ή την Σερβία αλλά απέναντι στον ελεύθερο κόσμο των 7 δισεκατομμυρίων, της ελευθερίας λόγου και την ελεύθερης έκφρασης. Ο Νόβακ δεν πήγε κόντρα σε κανένα νόμο. Νόβακ είμαστε μαζί σου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x