Τένις

Του υποκλίθηκε ο «βασιλιάς»!

Τι παιχνιδάρα είδαμε… Σε έναν ασύλληπτο τελικό, ο φοβερός Νόβακ Τζόκοβιτς –αν και πήγε να αυτοκτονήσει- νίκησε τον μεγάλο βασιλιά, Ρότζερ Φέντερερ και σήκωσε το Wimbledon, ανεβαίνοντας ξανά στο Νο1!

Τελικό σαν αυτόν που αρμόζει στο Wimbledon παρακολουθήσαμε άπαντες!

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που καθήλωσε όλο τον κόσμο κι έσπασαν καρδιές, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε πιο δυνατός και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2011 η πρώτη του).

Ο Νόλε –που έκλαψε κατά την απονομή- επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ, ύστερα από 4 ώρες και έφτασε τους επτά τίτλους σε grand slam, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι πραγματικά «ατσάλινος». Και το… μπόνους της κατάκτησης είναι ότι απ’ την Δευτέρα θα βρίσκεται ξανά στο νούμερο ένα του κόσμου, «υποβιβάζοντας» τον Ναδάλ!

Απ’ την άλλη, ο «βασιλιάς» αν και πήγε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και να γυρίσει απ’ την… κόλαση (έχανε 5-2 γκέιμ στο τέταρτο σετ, αλλά το πήρε και οδήγησε τον αγώνα στα πέντε), στο τέλος τα χάλασε κι έμεινε στα 17 grand slam και στα επτά στο λονδρέζικο major, σπαταλώντας «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει μια τέτοια κούπα στη... Δύση της καριέρας του. Από αύριο ανεβαίνει στο Νο3 (ήταν στο 4).

Το ματς:

Οι δύο τενίστες εξ’ αρχής έδειξαν πως είχαν πολύ… όρεξη. Και τα σερβίς τους δούλευαν «ρολόι» με αποτέλεσμα να μην αφήνουν περιθώρια για κάποιο μπρέικ. Κι ως εκ τούτου, το tie break ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με τον Φέντερερ να σώζει δύο σετ πόιντ του Τζόκοβιτς και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (9-7).

Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Σέρβου να… μιλήσει. Διότι με μπρέικ νωρίς στο δεύτερο σετ (κι αφού αντιμετώπισε κι ένα μίνι πρόβλημα) μπήκε σε θέση οδηγού και κάνοντας σωστή συντήρηση κατάφερε να ισοφαρίσει (6-4). Και δεν έμεινε εκεί ο Νόλε, γιατί πήρε και σαφές προβάδισμα τίτλου, φτάνοντας στην κατάκτηση και του τρίτου σετ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ελβετού στο tie break (7-4).

Το τέταρτο ήταν… το κάτι άλλο! Την ώρα, λοιπόν, που ο Σέρβος είχε προηγηθεί ακόμα και με 5-2 γκέιμ και έφτασε να σερβίρει για την κούπα, ο Φέντερερ έδειξε γιατί είναι βασιλιάς και γιατί ποτέ δεν τα παρατάει. Διότι όχι μόνο έσωσε ένα championship point του αντιπάλου του, όχι μόνο έκανε μπρέικ μπακ, αλλά «έσπασε» και δεύτερη σερί… καπάκι τον Τζόκοβιτς με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω κάτω στον τελικό και τον Ελβετό να ισοφαρίζει σε 2-2 (με πέντε σερί γκέιμ, 7-5).

Το ματς είχε πάρει φωτιά. Ήταν ο τελικός των… ονείρων. Αλλά ο King Roger… λύγισε. Γιατί στην μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ, δεν κατάφερε να φέρει την αποστολή εις πέρας και παρά το γεγονός πως επέστρεψε απ’ το 0-40, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όταν κλήθηκε να σερβίρει για να διατηρηθεί «ζωντανός», έμεινε από… φαντασία και ο μεγάλος Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη με 6-4, φιλώντας το χορτάρι και πανηγυρίζοντας τον θρίαμβό του!

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x