Κολύμβηση

Τεράστιος Σπύρος Γιαννιώτης: «Έκανα την τέλεια κούρσα – Στράβωσα με την ένσταση»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε για την τρομερή του κούρσα στο Ρίο, η οποία του έφερε το ασημένιο μετάλλιο. Τι είπε για το θέμα της ένστασης.

Στην εξαιρετική του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα Ξεκόλλα» και έδειξε για μια ακόμη φορά ότι πέρα από μεγάλος αθλητής που υπήρξε, είναι και μεγάλος άνθρωπος.

«Ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ως άνθρωπος το μετάλλιο στο Ρίο» είπε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «κλείνω μια καριέρα γεμάτος».

Επιβεβαίωσε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «δεν θέλω να κάνω κάτι που δεν θα με ευχαριστεί είπε».
Μιλώντας για την μεγάλη κούρσα είπε: «για εμένα ήταν η τέλεια κούρσα» εξηγώντας ότι όλα κρίθηκαν στα τελευταία 100 μέτρα.



Για τον πολυσυζητημένο τερματισμό είπε: «πέρασα κανά μισάωρο για να καταλάβω ότι έγινε ένσταση» καθώς και ότι «στράβωσα με ό,τι έγινε γιατί εγώ χαιρόμουν τη στιγμή μου».

Σε ό,τι αφορά την ένσταση που θέλησε να κάνει η ελληνική πλευρά και μπλόκαρε ο ίδιος, σχολίασε: «Μέσα μου δεν υπήρχε ένσταση, όπως και να έρχονταν τα πράγματα εγώ μέσα μου δεύτερος θα ένιωθα».

«Σίγουρα είχα στεναχωρηθεί αλλά ο στόχος μου ήταν να μπω στην τριάδα» πρόσθεσε και στην ερώτηση τι του είπε η γυναίκα του απάντησε ότι «μου είπε καλά έκανες για την ένσταση».



Αναφερόμενος στους Αγώνες εξήγησε ότι η μοναδική στιγμή που σταματάς είναι όταν παίρνεις ηλεκτρολύτες κάθε 2,5χλμ ή όταν σηκώνεις κεφάλι για να δεις αν πηγαίνεις σωστά αποκαλύπτοντας ότι «για να επανέλθει το σώμα μετά από 10χλμ. κολύμβησης το κορμί θέλει δύο εβδομάδες να επανέλθεις γιατί το σώμα πονάει πολύ».

Αναφερόμενος στην πρώτη του κούρσα σε ανοιχτή θάλασσα το 2007 στη Μελβούρνη είπε ότι «είδα κάτι τεράστιες τσούχτρες που με τσίμπησαν αλλά έκανα καλό χρόνο και μάλλον βοήθησαν».



Μιλώντας για την προσωπική του ζωή είπε ότι «η γυναίκα μου αγχώνεται όταν κολυμπάω» ενώ και ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται αγωνία για το παιδί που περιμένουν τον επόμενο μήνα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε και για τη σχέση με τα αδέρφια του με τα οποία τσακώνονταν συχνά και με κάθε αφορμή, όπως είπε. «Έχει τραβήξει και η μάνα μου μαραθώνιο» είπε με νόημα.

Όσο για τα μελλοντικά σχέδια του είπε ότι «σίγουρα θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό στο μέλλον, όταν είσαι στον αθλητισμό 30 χρόνια δεν ξέρεις να κάνεις κάτι καλύτερο, θέλω να δώσω ό,τι πήρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x