Στίβος

Τέταρτη η Τζένγκο, έμεινε χαμηλά ο Καραλής στην Οστράβα

Με την τέταρτη θέση στον ακοντισμό θα επιστρέψει από το μίτινγκ στίβου της Οστράβα η Ελίνα Τζένγκο.

Παρά την κούραση από το ταξίδι Πολωνία-Τσεχία, έδειξε την κλάση της η Ελίνα Τζένγκο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό έριξε βολή στα 58,83 στην πέμπτη της προσπάθεια στο μίτινγκ στίβου της Οστράβα και πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 58,11, συνέχισε με 56,33, ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και, στη συνέχεια, σημείωσε 58,11, 57,26 και 58,83 για να κλείσει με μία άκυρη βολή.

Πλέον, η κορυφαία νέα αθλήτρια της Ευρώπης θα ταξιδέψει από την Οστράβα στη Λοζάνη, ώστε την ερχόμενη Παρασκευή να αγωνιστεί στο Diamond League της ελβετικής πόλης.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι με 63,72, ακολούθησε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος με 61,22 και τρίτη ήταν η νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σιλέσια, Νίκολα Ογκροντνίκοβα, με 58,84.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρμπορα Σποτάκοβα έκανε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας της και πήρε την έβδομη θέση με 57,23.

Ο Εμμανουήλ Καραλής που ταξίδεψε κατευθείαν κι αυτός από τη Σιλέσια στην Οστράβα, ξεπέρασε τα 5,60 στο επί κοντώ και πήρε την έβδομη θέση. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό ξεκίνησε με 5,40, πήγε στα 5,60, τα οποία ξεπέρασε με την τρίτη, και στα 5,70 είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Πρώτος στον αγώνα ήταν ο Μόντο Ντουπλάντις με 6,12 και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ με 5,90 και τρίτος ο Φιλιππινέζος Ερνεστ Ομπιόνα με το ίδιο ύψος.

Η Ελένη Πόλακ κατέλαβε την πέμπτη θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με άλμα στα 4,24. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες της στα 4,34.

Την πρώτη θέση πήρε η Σλοβένα Τίνα Σουτέι με 4,64, ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε κι η δεύτερη, η Τσέχα Αμαλία Σβαμπίκοβα. Την τρίτη θέση πήρε η Γαλλίδα Μαγκό Σαβιέρ με 4,54.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x