Στίβος

Τετραετής αποκλεισμός στον προπονητή του Μο Φάρα για παραβάσεις ντόπινγκ

Σκάνδαλο στον χώρο του κλασικού αθλητισμού.

Ποινή τετραετούς αποκλεισμού από τον χώρο του αθλητισμού επιβλήθηκε στον Αλμπέρτο Σαλαζάρ, που υπήρξε προπονητής του Μο Φάρα και άλλων μεγάλων αθλητών.

Σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για σειρά παραβάσεων του κώδικα ντόπινγκ μετά από τετραετή έρευνα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ντόπινγκ (USADA) και δίκη που διήρκεσε δύο χρόνια και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Πέραν του Σαλαζάρ, που οδήγησε τον Βρετανό δρομέα μεγάλων αποστάσεων σε τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια το 2012 και το 2016 σε 5.000 και 10.000 μέτρα, ανάλογη τιμωρία επιβλήθηκε και στον ενδοκρινολόγο Τζέφρι Μπράουν.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Σαλαζάρ είναι ένοχος για διακίνηση τεστοστερόνης, παράνομες μεταμοσχεύσεις αίματος και παρεμβάσεις στη διαδικασία ντόπινγκ κοντρόλ.

Ο Μο Φάρα διέκοψε την συνεργασία του με τον Σαλαζάρ τον Οκτώβριο του 2017 διαψεύδοντας πως η απόφασή του σχετιζόταν με τις κατηγορίες ντόπινγκ που είχαν έρθει τότε στην επιφάνεια για τον προπονητή του. Για την ώρα δεν αντιμετωπίζει κατηγορία ο Βρετανός αθλητής που χρίστηκε ιππότης το 2017.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x