Γενικά

Θετική αρχή στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπογκόρια του Γκιώνη

Πολύ ευχάριστα νέα επιφύλαξε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση το πρώτο κομμάτι της εκπροσώπησής του αυτή την εβδομάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα ομάδων.

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναγιώτης Γκιώνης και η ομάδα του, η Μπογκόρια Γκρότζισκ, μπήκαν με το «δεξί» στη φετινή αγωνιστική δραστηριότητα στο Τσάμπιονς Λιγκ πινγκ πονγκ ανδρών.

Στην πρεμιέρα του δεύτερου γκρουπ, το πολωνικό κλαμπ νίκησε στην έδρα του την τσέχικη Οστρόφ 3-1 σετ, πήρε τους δύο πρώτους βαθμούς του κι έκανε βήμα για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας. Ο Γκιώνης επικράτησε στο μοναδικό του παιχνίδι.
Λίγες ώρες μετά ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης ευτύχησε ν’ απολαύσει την πρόκριση της Πρίσκο Λ’ Εσκάλα στην τρίτη φάση του Europe Cup και τη δική του πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του ποτέ παρουσία σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό Κύπελλο.

Αγωνιζόμενη στην έδρα της η ισπανική ομάδα πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλό της στο στάδιο 2 ύστερα από εντυπωσιακό φινάλε με τριπλή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς (1 νίκη-2 ήττες).

Η συνέχεια δίνεται στο Europe Cup γυναικών. Στο στάδιο 2 συγκεκριμένα, με τον Παναθηναϊκό ΑΟ να διεκδικεί την πρόκριση την Παρασκευή και το Σάββατο σε γκρουπ στο Λινάρες της Ισπανίας και τη Λιντς Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου ν’ αγωνίζεται το Σάββατο στη Μιραντέλα της Πορτογαλίας.

Από τη δεύτερη σειρά των seeding η πολύπειρη στον θεσμό Μπογκόρια ήταν απευθείας στο στάδιο 2 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο κόντρα στους Τσέχους και το απέδειξε με επικράτηση 3- 1 σετ, παρότι άρχισε άσχημα το ματς, παρότι είδε ήττα αργότερα από τον Ιάπωνα αθλητή που έχει φέτος στο ρόστερ της.

Ο Γκιώνης αγωνίστηκε στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι. Αντιμετώπισε, μάλιστα, έναν πρώην συμπαίκτη του στην Μπογκόρια, τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ. Ήταν σταθερός κι απόλυτα προσεκτικός για να επιβληθεί με 3-0 σετ και να κάνει εκείνη τη στιγμή το 2-0 στο σκορ ομάδων.

Πρώτος παίκτης για την πρωταθλήτρια Πολωνίας στήθηκε ο νεαρός Πολωνός Μίλος Ρετζίμσκι κι η νίκη του με ανατροπή στην αρχή ήταν πολύ σημαντική…

Με αγώνα παραπάνω η Μπογκόρια προπορεύεται έναντι της επικεφαλής Νόι Ουλμ, μόνο η νικήτρια του γκρουπ προκρίνεται στην τελική τετράδα, η δεύτερη θα «υποβιβαστεί» στο Europe Cup κι η τρίτη θ’ αποκλειστεί από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Οστρόφ 3-1:
Μίλος Ρετζίμσκι-Ντέιβιντ Ρέισπις 3-2 (9-11, 9-11, 11-5, 11-5, 6-3)
Παναγιώτης Γκιώνης-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-0 (11-6, 11-9, 11-7)
Τζιν Τακούγια-Τόμας Τρέγκλερ 1-3 (7-11, 11-7, 7-11, 8-11)
Ρετζίμσκι-Σίρουτσεκ 3-0 (11-4, 11-4, 11-7)


Στην Ισπανία, η Πρίσκο Λ’ Εσκάλα ήταν απευθείας στο στάδιο 2 και άρχισε την Τετάρτη την προσπάθειά της στο δεύτερο γκρουπ. Φιλοξένησε τη Λες Μπόργκες, επίσης, από την Ισπανία, την κροατική Λιμπερτάς Μαρίνκολορ και τη βέλγικη Σόκα Χομπόκεν.

Στην πρώτη αγωνιστική, έκαμψε τη Μαρίνκολορ με 3-2 σετ. Ο Χατζηλυγερούδης τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης και στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων ξεπέρασε τον Μίχο Σίμοβιτς με 3-1 σετ (11-7, 11-4, 6-11, 11-5).

Στο δεύτερο ματς, έχασε με 3-0 σετ από τον πρώτο Κροάτη των αντιπάλων, τον Φίλπ Τσίπιν, με 3-0 σετ (6-11, 12-14, 7-11).

Επίσης, την Τετάρτη η Λ’ Εσκάλα είχε τον «εμφύλιο» με την Μπόρκες. Επίσης αμφίρροπη αναμέτρηση, στην οποία ήρθε ήττα αυτή τη φορά με 3-2. Έναν αγώνα έδωσε ο δις «χάλκινος» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών και νίκησε τον Φραντσέσκο Καρέρα με 3-0 σετ (11-5, 12-10, 11-7).

Στην τρίτη και καθοριστική αγωνιστική, η Λ’ Εσκάλα συνάντησε την ισχυρότερη ομάδα του γκρουπ, τη Χομπόκεν, κι έχασε 3-0. Οι Βέλγοι, που πήραν τελικά αήττητοι την πρώτη θέση, ήταν ασυναγώνιστοι, αλλά ο Χατζηλυγερούδης κι οι συμπαίκτες του είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο ματς της Μαρίνκολορ με την Μπόργκες.

Ήξεραν ότι μόνο με νίκη των Κροατών 3-2 σετ είχαν μεγάλες ελπίδες να προκριθούν κι όντως τους έγινε το… χατίρι. Με τη Χομπόκεν έπαιξαν ελεύθερα για το καλύτερο, ο Πατρινός πρωταθλητής (παίζοντας πάλι στη θέση 1) προηγήθηκε 2-0 σετ του Γκαμπριέλους Καμάρα, όμως κάμφθηκε με 3-2 και στους 6 πόντους του τελευταίου σετ (12-10, 12-10, 8-11, 4-11, 2-6).

Συμπαίκτες του το διήμερο ήταν οι Ισπανοί Ίκερ Γκονζάλεθ και Χαβιέ Περάλ.

Αμέσως μετά άρχισαν οι… υπολογισμοί για την προνομιούχο δεύτερη θέση, καθώς Μαρίνκολορ, Μπόργκες και Λ’ Εσκάλα είχαν 4 βαθμούς, από μια νίκη στα μεταξύ τους κι ίδιο απολογισμό στους επί μέρους αγώνες, αφού όλα τα ματς έληξαν 3-2 σετ.

Έτσι, μέτρησαν τα συνολικά σετ από τους τρεις αγώνες κι εκεί υπερίσχυσε η Λ’ Εσκάλα για να περάσει στη φάση των «16». Αναμφίβολα, αυτή η πρόκριση, σε συνδυασμό με την καλή ατομική παρουσία σε μία νέα εμπειρία, αποτελούν μία ακόμα επιβράβευση στην πρόοδο που σημειώνει ο Χατζηλυγερούδης τα τελευταία χρόνια.

Στο Europe Cup γυναικών, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται το προσεχές διήμερο στο Λινάρες με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη κι Άνα Τοφάντ. Τρεις οι ομάδες του γκρουπ, οι δύο πρώτες θα πάρουν κι εδώ την πρόκριση για την επόμενη φάση.


Το πρόγραμμα των αγώνων του Παναθηναϊκού σε ώρες Ελλάδας έχει ως εξής:
Παρασκευή 20/10 στις 15:00: Παναθηναϊκός-Κονστάντα (Ρουμανία)
Σάββατο 21/10 στις 11:00 Παναθηναϊκός-Αλμέντρα (Ισπανία)


Στη γειτονική Πορτογαλία η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου θα κυνηγήσει ένα ακόμα βήμα μετά την πρόκριση στο στάδιο 2. Για το πρώτο γκρουπ θα συναντήσει το Σάββατο την τοπική Μιραντέλα στις 16:00 ώρα Ελλάδας και την τσέχικη Οστρόφ στις 21:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x