Στίβος

Θρήνος στον στίβο για τον Μπάμπη Σδρόλα

Η οικογένεια του στίβου θρηνεί την απώλεια του Μπάμπη Σδρόλα, προπονητή του Κώστα Δουβαλίδη.

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 73 ετών ο Μπάμπης Σδρόλας, ένας προπονητής που άφησε για δεκαετίες το στίγμα του στον ελληνικό στίβο.

Ήταν ένας από τους αγαπητούς προπονητές στο χώρο του στίβου, με γνώσεις στα σύνθετα και τα εμπόδια με αγάπη γι΄αυτό που έκανε και σεβασμό προς τους αθλητές και τους συναδέλφους του.

Στη διάρκεια της καριέρας του γύμνασε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, ωστόσο σύνδεσε το όνομα του με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή των ψηλών εμποδίων, τον Κώστα Δουβαλίδη, τον οποίο γύμναζε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Υπό την καθοδήγηση του Σδρόλα, ο Δουβαλίδης συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και συνέτριψε αρκετές φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Η τελευταία αποστολή του Μπάμπη Σδρόλα με την εθνική ομάδα, ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, ενώ στη διάρκεια της σεζόν ακολούθησε τον αθλητή του στις περισσότερες από τις εντός συνόρων εμφανίσεις του.

Ο Σδρόλας ξεκίνησε την προπονητική το 1978 στον ΑΟ Δράμας και από το 1990 κι έπειτα έγινε Ομοσπονδιακός προπονητής με έδρα την Δράμα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει γυμνάσει αθλητές και αθλήτριες των συνθέτων αγωνισμάτων, όπως έναν από τους κορυφαίους του δεκάθλου τον Μάκη Ανδρέογλου, αλλά και τον Παύλο Κουρομιχελάκη. Αναμφίβολα το όνομά του έχει ταυτιστεί με αυτό του Κώστα Δουβαλίδη αθλητή τον οποίο γύμναζε από νεαρή ηλικία και μαζί πέτυχαν συμμετοχές και διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x