Στίβος

Της… πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Μπόρος της Σουηδίας, με επτά προκρίσεις σε τελικούς για τους Έλληνες αθλητές.

Άκρως επιτυχημένη πρέπει να θεωρείται η πρώτη μέρα για την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Μπόρος της Σουηδίας. Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν σήμερα οι 11 από τους 19 εκπροσώπους μας που ταξίδεψαν στην Σκανδιναβία, με τελικό απολογισμό επτά προκρίσεις σε τελικούς.

Στο πρωινό πρόγραμμα, ο Αντώνης Σάντας με άλμα στα 5,10 μ., προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Θοδωρής Ζιώγας εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον αυριανό τελικό της σφυροβολίας με βολές 75,74 μ και 70,80 μ. αντίστοιχα, ενώ Σπυριδούλα Καρύδη «πέταξε» στον τελικό του τριπλούν το Σάββατο, έχοντας το δεύτερο καλύτερο άλμα με 13,63 μ.

Το απόγευμα, η Ελίνα Τζένγκο με 53,17 μ., πέρασε άνετα στον τελικό του ακοντισμού παρά την πολύμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού στον αγκώνα. «Παρέα» της την Κυριακή, θα αγωνιστεί και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, η οποία προκρίθηκε στον τελικό με επίδοση 51,33 μ. Τέλος, ιδανικά την πρώτη μέρα έκλεισε η Παναγιώτα Δόση με άλμα-πρόκριση 1,81 μ στο ύψος, πανηγυρίζοντας έντονα.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x