Θαλάσσια Σπορ

Το EX OFFICIO κατέκτησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θάλασσας

Συναρπαστικοί αγώνες στο Φαληρικό Δέλτα με ανέμους έντασης ακόμη και 30 μιλίων την ώρα δοκίμασαν αντοχές και ικανότητες των ιστιοπλόων ανάμεσά τους και οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Π Καγιαλής.

Με επιτυχία διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες το Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θάλασσας στον Φαληρικό όρμο από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Υπήρχαν ώρες που οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 30 μιλίων δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις ικανότητες των πληρωμάτων. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά κούρσες. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος με έδρα το Μικρολίμανο.

Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος EX OFFICIO και μάλιστα με διαφορά οκτώ βαθμών από τον δεύτερο. Στις επτά ιστιοδρομίες τερμάτισε πρώτο στις τέσσερις από αυτές ενώ είχε μία δεύτερη και δύο τρίτες θέσεις.

Ο Γιώργος Πετρόχειλος ήταν ο κυβερνήτης και πλήρωμα με αλφαβητική σειρά οι :

Αντώνης Δαπόντε
Νάκης Καραγιαννίδης
Λάζαρος Κεχαγιόγλου
Αντώνης Μανωλάκης
Τάσος Μηλιώνης
Μαρία-Χριστίνα Ορφανού
Βασίλης Παπαδάκης
Αναστασία Παπαθανασίου
Μαρίνα Παπαπαναγιώτου
Μαρία Τσαμοπούλου
Θοδωρής Τσουλφάς
Γιώργος Τσουλφάς

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το σκάφος AROSTOFANI με κυβερνήτη τον έμπειρο Σίμο Καμπουρίδη ενώ στην τρίτη θέση το CODE ZERO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε το σκάφος VELOS των Ολυμπιονικών του Ρίο, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή . Οι δύο Ολυμπιονίκες σχολίασαν στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Τέσσερις ημέρες γεμάτες θάλασσα και έντονο ανταγωνισμό παλέψαμε και τερματίσαμε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Η ομορφιά του αθλητισμού είναι ότι πάντα υπάρχουν εκπλήξεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο!!
Συγχαρητήρια στους νικητές, το σκάφος EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Πετρόχειλο Γιώργο, στην 2η θέση το σκάφος ARISTOFANI με κυβερνήτη τον Σίμο Καμπουρίδη και στην Τρίτη θέση το σκάφος από την Χίο CODE ZERO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη. Μπράβο στην διοργάνωση και στους ανθρώπους που έφεραν εις περας έναν ωραίο αγώνα με πολύ καλές καιρικές συνθήκες”.

H ομάδα Code Zero σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα:
«Ήταν η 10η φορα που η Team Code Zero]] συμμετέχει στο σημαντικότερο ελληνικό circuit.
Η 3η θέση στην γενική κατάταξη αποτελεί άλλη μία σημαντική διάκριση για την ομάδα της Χίου.
Ίσως πρόκειται για την ανταγωνιστικότερη ιστιοπλοΐκη ελληνική διοργάνωση.
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Exofficio του Γιώργου Πετροχείλου για την 1η θέση
και την ομάδα Aristofani για την 2η θέση.
Η όμαδα μας Team Code Zero]] κατέλαβε την 3η θέση.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες
- Velos | Μαντης Καγιαλης
- Ellinixx | Παπαδοπουλος Γιωργος
- Ellinixx Farr Away | Λεονταρίδης Στεργιος
- Pete | Παλαιολογος Δούκας»

Η σύνθεση της ομάδα Team Code Zero]] ήταν Γανιαρης Παυλος, Στέλλα Κουλαμπά, Καρούλας Γιώργος, Διαμαντάκη Λίζα, Λιούμη Βίκη, Τέττερης Δημήτρης, Πολυχρονίδης Θοδωρής | Μπουσές Γιώργος | Μπελεγρης Μιχάλης και Στέλιος Σωτηριου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x