Γενικά

Διασυλλογικά πρωταθλήματα Γαλλίας: Το φετινό ξεκίνημα του Βλοτινού στην Pro B

Η βδομάδα που τελείωσε μόλις ήταν ξεχωριστή για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Γαλλίας με την έννοια ότι δόθηκε η εκκίνηση σε όλα τα διασυλλογικά της πρωταθλήματα για την περίοδο 2022-2023.

Στην πρεμιέρα των διασυλλογικών πρωταθλημάτων πινγκ πονγκ της Γαλλίας έκαναν τις πρώτες τους φετινές εμφανίσεις Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του αθλήματος. Προ ημερών, πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην Pro A, η Κατερίνα Τόλιου, η Ελισάβετ Τέρπου στην Pro B και τελευταία ακολούθησαν αρκετοί ακόμα διακεκριμένοι αθλητές μας σε αυτή την προηγμένη πινγκπονιστικά χώρα, η οποία δείχνει εδώ και χρόνια μεγάλη προτίμηση στους εκπροσώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο αειθαλής Γιάννης Βλοτινός, κατ’ αρχάς, επανεμφανίστηκε στην Pro B, τη δεύτερη επαγγελματική Λίγκα της Γαλλίας μετά από πολλά χρόνια, ενώ το Σάββατο έκαναν τη φετινή αρχή στις National κατηγορίες (δηλαδή από την τρίτη ως την πέμπτη της χώρας) οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αντώνης Μαλινάκης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Αναστάσιος Καριοφυλλίδης και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Με ομάδες από τις National έχουν συμφωνήσει κι άλλοι πρεσβευτές μας, απλά δεν πήραν μέρος στην πρώτη αγωνιστική.

Ο Βλοτινός ανανέωσε το καλοκαίρι τη συνεργασία του με τη Σεν Πιερέζ. Του έγινε, όμως, πρόταση να αφήσει φέτος τις National και να ενισχύσει την πρώτη ομάδα του κλαμπ στην Pro B και τη δέχτηκε. Έτσι, στα 51 του χρόνια ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών (14) δεν διστάζει να δοκιμάσει νέα πρόκληση σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Στην έναρξη της Λίγκας, η Σεν Πιερέζ κάμφθηκε με 3-2 σετ ως φιλοξενούμενη από την Αμιέν. Ο Βλοτινός έδωσε δύο ματς από τη θέση 2 της ομάδας και ηττήθηκε από δύο πολύ αξιόλογους εν ενεργεία διεθνείς, τον Βραζιλιάνο Έρικ Τζούτι και τον Ούγγρο Τόμας Λάκατος. Συμπαίκτες είχε τον Μεξικανό Μάρκος Μαδρίντ και τον Γάλλο Μαρτίν Μπεσλιέ.

Στη National 1 των ανδρών και το δεύτερο γκρουπ βρίσκεται η Ρομάνς, όπου αγωνίζονται άλλη μια χρονιά οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στην εναρκτήρια αγωνιστική η ομάδα νίκησε εντός έδρας τη Λε Κανέτ με 8-2. Σετ. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος σημείωσαν από δύο νίκες, ενώ επικράτησαν μαζί και στο διπλό.

Στη National 2 των ανδρών, η Κουρμπεβουά του Ρηνιώτη βρίσκεται στο έβδομο γκρουπ. Στο ξεκίνημα έχασε εντός έδρας 8-5 σετ από την Γκρεσιβοντάν. Πάντως, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 έκανε πολύ καλή πρεμιέρα με τη νέα του ομάδα, σημειώνοντας τρεις νίκες.

Στην ίδια κατηγορία και το ίδιο γκρουπ είναι η Βιλιέρ του Μαλινάκη. Στο ματς του Σαββάτου νίκησε εκτός έδρας τη Σεν Πιερέζ 3 με 8-4 σετ. Ο Χανιώτης πρώην διεθνής εμφάνισε μια νίκη και μια ήττα.

Πάντα στη National 2, η Καουντρί του Χατζηλυγερούδη άρχισε την πορεία της στο έκτο γκρουπ με εκτός έδρας ματς κόντρα στη Λε Λουπ ντ’ Ανζέ. Έχασε με 8-2 σετ και ο σημερινός τρίτος βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών είχε σε ατομικό επίπεδο μια νίκη και μια ήττα.

Στην ίδια κατηγορία κι, επίσης, στο έκτο γκρουπ είναι η Σεν Ντενί του Δαμιανή. Στην πρώτη αγωνιστική, κάμφθηκε εντός έδρας 8-5 σετ από την Καέν. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 σημείωσε δυο νίκες και μια ήττα και το παιχνίδι, στο οποίο έχασε, θα το θυμάται για πάντα. Είχε τη χαρά και την τύχη ν’ αντιμετωπίσει τον θρυλικό Αφρικανό Σεγκούν Τοριόλα, που κατέχει το ρεκόρ των επτά συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τους Ευρωπαίους Πρίμορατς, Σέιβ και Πέρσον.

Στη National 2 βρίσκεται και η Αντίμπ 2 του Δημήτρη Κορδούτη. Μετέχει στο έβδομο γκρουπ και στην πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε 8-1 σετ στην έδρα της Σεντ Εγκρέβ. Ο, επίσης, «χάλκινος» βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών φέτος στο Σεράγεβο είχε μια νίκη και μια ήττα.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η Κουντούν του Αντωνιάδη. Για το τρίτο γκρουπ, κάμφθηκε εκτός έδρας 8-5 σετ από την Τσεσνάι. Ο «χάλκινος» βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών έκανε εξαιρετική αρχή με τρεις νίκες.

Στη National 2 αγωνίζεται και η Παρί 13, η νέα ομάδα του Καριοφυλλίδη. Έχει κληρωθεί στο δεύτερο γκρουπ. Στην πρεμιέρα στην Γκρενόμπλ ηττήθηκε 8-1 σετ από τη Λε Τρονς. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής γνώρισε δύο ήττες.

Στο τέταρτο γκρουπ της National 2 μετέχει η Σεσόν, όπου αγωνίζεται φέτος ο Λυκοστράτης. Ο αριστερόχειρας αθλητής σημείωσε τη μοναδική επί μέρους νίκη για την ομάδα του (είχε και μια ήττα) στο εκτός έδρας 8-1 σετ απέναντι στη USM Ολιβέ.

Στις γυναίκες, η Ερμόν Πλεσί 1, στην οποία αγωνίζεται άλλη μια χρονιά η Γερασιμάτου, βρίσκεται στη National 2 και το τρίτο γκρουπ. Στο ξεκίνημα έχασε ως γηπεδούχος 8-4 από τη Σεν Πιερέζ 3. Η 21χρονη αθλήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών άρχισε το πρωτάθλημα με μία νίκη και δύο ήττες.

Τέλος, στην Αντίμπ μετακινήθηκε φέτος και ο Γιαννούτσος. Απλά, στην έναρξη της σεζόν χρησιμοποιήθηκε με την τρίτη ομάδα της στο πρωτάθλημα της Pre-National. Στο εκτός έδρας 8-3 σετ επί της Ιστρ 4 βοήθησε καθοριστικά με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x