Γενικά

Τρεις αθλητές στο Γκραν Πρι σπάθης της Τύνιδας, οκτώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως του Παρισιού

Μεταξύ 11-14 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις της FIE σε επίπεδο ανδρών/γυναικών, το Γκραν Πρι σπάθης της Τύνιδας και το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως του Παρισιού.

Η Ελλάδα θα δώσει το παρών και στις δύο διοργανώσεις με συνολικά 11 ξιφομάχους, τρεις στη σπάθη και οκτώ στο ξίφος ασκήσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως το Γκραν Πρι σπάθης είναι το τρίτο και τελευταίο εντός του κύκλου Ολυμπιακής πρόκρισης, καθώς στη συνέχεια απομένουν μόνο τρία παγκόσμια κύπελλα.

Θυμίζουμε ότι ο συντελεστής βαθμολόγησης για την παγκόσμια κατάταξη της FIE είναι x2,5 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, x1,5 στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και στα Γκραν πρι και x1,0 στα παγκόσμια κύπελλα. Δύο Ελληνίδες, η Δώρα Γκουντούρα κι η Δέσποινα Γεωργιάδου, διεκδικούν με αξιώσεις την ατομική πρόκριση μέσω της Ολυμπιακής κατάταξης.

Από την άλλη, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως που θα γίνει στη γαλλική
πρωτεύουσα είναι μία από τις δύο βαθμολογούμενες διοργανώσεις του εξωτερικού για την πανελλήνια κατάταξη και παράλληλα αποτελεί έναν από τους τρεις διεθνείς αγώνες-κριτήρια που δίνουν βαθμολογία για την επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο των ερχόμενο Απρίλιο.
Είναι ο δεύτερος αγώνας-κριτήριο για τις γυναίκες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Νόβι Σαντ κι ο πρώτος για τους άνδρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x