Την πεποίθησή του ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών στο βόλεϊ θα είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Κογκαλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Επίσης τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος που αντιμετώπισε το άθλημα, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία του να δει τους Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστούν φέτος.
Αρχικά αναφέρθηκε στη σημερινή πρεμιέρα της Α1: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στη σημερινή πρεμιέρα. Το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο όλων των εποχών. Οι ομάδες διαθέτουν σπουδαίους παίκτες και πιστεύω ότι η φετινή “κούρσα” για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Σήμερα ξεκινά η Α1 ανδρών και μάλιστα με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα αλλά όχι για τις ομάδες οι οποίες τώρα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και δε βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο ετοιμότητας που θα απαιτούσε ένα τέτοιο ματς».
Στη συνέχεια ερωτηθείς για το γεγονός ότι πλην δύο ομάδων (Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου), όλες οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στην Α1 έχουν στον πάγκο τους Έλληνες προπονητές, τόνισε: «Αυτό είναι πολύ καλό για να μπορέσουν να δείξουν τη δουλειά τους. Ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τους αθλητές, αφού υπάρχουν και μεγάλοι Έλληνες παίκτες οι οποίοι πρέπει να πρωταγωνιστούν με τις ομάδες στις οποίες παίζουν».
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας βόλεϊ ελπίζοντας ότι θα εκλείψουν τα προβλήματα του παρελθόντος: «Πλέον έχει αναλάβει νέα διοίκηση και ελπίζουμε να μην υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Το βόλεϊ είχε βρεθεί σε μια τελματωμένη κατάσταση και ελπίζουμε να αλλάξει αυτό».
Επιμέλεια: Κώστας ιωάννου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






