Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής των «αιωνίων» επικρατώντας 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, για τη 15η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς κάνοντας δικό τους το πρώτο σετ, όμως το «τριφύλλι», πιάνοντας στη συνέχεια απόδοση ανάλογη με αυτές του Champions League έκανε την ανατροπή και βρέθηκε μόνο πρώτο στην κορυφή. Πολυτιμότερος για τους «πράσινους» ήταν για μια ακόμα φορά ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ (22 πόντοι), ο οποίος είχε ως άξιο συμπαραστάτη του τον Πάβελ Ζαγκούμνι. Με περίπου είκοσι λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση, μετά από φάρσα για βόμβα.
Τα σετ: 25-18, 20-25, 20-25, 21-25
Το ματς
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατά κράτος στο πρώτο σετ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν το παιχνίδι και πήραν από νωρίς μεγάλη διαφορά (6-1), την οποία διατηρούσαν, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε πως μπορεί να επιστρέψει. Οι «πράσινοι» δεν είχαν βρει τα πατήματά τους και πέραν των πόντων που έδινε ο Αγκάμεζ, οι επιθέσεις δύσκολα είχαν θετική έκβαση. Με μπροστάρη τον Καλντέιρα, οι Πειραιώτες έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-18.
• Ιδιαίτερη βραδιά για τους Χριστοφιδέλη και Παπαδημητρίου που επέστρεψαν στου Ρέντη ως αντίπαλοι.
Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο σετ, σε σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πήρε απ’ την αρχή τα ηνία. Ο Αγκάμεζ ήταν «φωτιά» στην επίθεση παίρνοντας πόντους με κάθε τρόπο, ενώ Χριστοφιδέλης και Ζαγκούμνι έδιναν απ’ τη μεριά τους πολύτιμες βοήθειες. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό και τα πολλά λάθη στην επίθεση, αλλά και η αστοχία στα σερβίς, δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει το σετ. Το «τριφύλλι» έκανε εύκολα το 1-1, με 25-20.
Το σκηνικό της αναμέτρησης είχε αλλάξει πλήρως. Το συγκρότημα του Άντερς Κρίστιανσον δεν είχε τη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό του πρώτου σετ και υπέπεσε και στο τρίτο σετ σε ανάλογα λάθη μ’ αυτά του δευτέρου. Ο Παναθηναϊκός τα εκμεταλλεύτηκε και πάλι στο έπακρο, ενώ, κίνηση ματ του Στέλιου Καζάζη αποδείχθηκε η είσοδος του Ηλία Λάππα αντί του Γκιγιόμ Σαμικά, αφού ήταν αυτός που απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια το προβάδισμα, το οποίο όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν και έτσι έκοψαν και πάλι πρώτοι το «νήμα» των 25 πόντων (25-20).
Το τέταρτο ήταν η συνέχεια των δύο προηγούμενων. Ο Παναθηναϊκός με τους Σμαραγδή και Πανταλέων να ανεβαίνουν κατακόρυφα και φυσικά με τον Αγκάμεζ σ’ ένα ακόμα σετ να κάνει τα δικά του, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Πειραιώτες. Ο Άντερς Κρίστιανσον έβλεπε τους γηπεδούχους να μην βελτιώνονται, παρά το γεγονός πως σε κάποιο σημείο πριν το τέλος κόντραραν τον «αιώνιο», που όμως υπερίσχυσε σε μια βραδιά που φαινόταν μετά το δεύτερο σετ πως θα ήταν δική του. Το 25-21 του Παναθηναϊκού έγραψε το 3-1 στα σετ υπέρ του που τον έβαλε μόνο πρώτο στον πίνακα της βαθμολογία με τρεις βαθμούς παραπάνω.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κρίστιανσον): Τίσερ 4, Μίλκοβιτς 25, Ανδρεάδης 6, Καλντέιρα 14, Κούναρι 9, Τζούριτς 6, Στεφάνου (λ-79%) / Κυριαζής, Κουζούνης, Σουλτανόπουλος 1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 5, Ζαγκούμνι 2, Αγκάμες 22, Σαμικά 1, Σμαραγδής 12, Πανταλέων 9, Παπαδημητρίου (λ) / Λάππας 8, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου 1
Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






