Ευχαριστημένος απ’ τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Α1 βόλεϊ ανδρών επί του Ολυμπιακού ήταν ο προπονητής του «τριφυλλιού», Στέλιος Καζάζης, ο οποίος όμως θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το ματς του Ρέντη, για τη 15η αγωνιστική.
Αναλυτικά
Στέλιος Καζάζης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είναι μια σπουδαία και μεγάλη νίκη αυτή. Πιστέψτε με δεν σημαίνει κάτι γιατί σημασία έχει να είμαστε υγιείς και καλά. Σήμερα κρατήσαμε σαν επτασφράγιστο μυστικό ένα πρόβλημα που είχε ο Σαμικά και για το λόγο αυτό δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, είχαμε έναν Ηλία Λάππα άξιο αντικαταστάτη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους».
Πάβελ Ζαγκούμνι: «Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στη συνέχεια ανεβήκαμε, είχαμε καλό μπλοκ, σε συνδυασμό με καλή υποδοχή. Είναι σημαντική νίκη γιατί είμαστε μόνοι στην κορυφή, αλλά θέλει σκληρή δουλειά για να μείνουμε εκεί. Τώρα το μυαλό μας είναι στην Ευρώπη, πάμε για νίκη και όχι για σετ με τη Γιαστρζέμπσκι».
Κώστας Χριστοφιδέλης: «Είναι περίεργα τα συναισθήματα να επιστρέφω ως αντίπαλος μετά από 14 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έμελλε να το ζήσω κι αυτό. Είχα λίγο άγχος στην αρχή. Μας μένει η χαρά της νίκης. Παίξαμε πολύ καλά κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Στην αρχή ο Ολυμπιακός μας πίεσε με το σέρβις και μας δυσκόλεψε στην υποδοχή. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε σ’ αυτόν τον τομέα. Γενικότερα είχαμε μια πολύ καλή απόδοση».
Σωτήρης Πανταλέων: «Πολλοί παίκτες περίμεναν αυτό το ματς. Ήταν οι ξένοι μας και τα δύο παιδιά που έπαιζαν στον Ολυμπιακό (σ.σ. Χριστοφιδέλης, Παπαδημητρίου). Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, αλλά στη συνέχεια παίξαμε καλά, κυρίως στην τακτική. Καταφέραμε να τα κάνουμε όλα σχεδόν τέλεια στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια κάποιες φορές μπορεί να μη σου βγει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά το χάνουμε στη συνέχεια. Αυτή τη νίκη θα την ξεχάσουμε αμέσως, να το ξέρει ο κόσμος».
Άντερς Κρίστιανσον (Προπονητής Ολυμπιακού): «Κάναμε λάθη, το σέρβις μας δεν ήταν καλό. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν ήμασταν φρέσκοι. Προσπάθησα να τους σπρώξω να κάνουν περισσότερα. Υπήρχε τεράστια διαφορά σε αυτό που παρακολουθήσαμε στο πρώτο σετ, με αυτό που είδαμε στη συνέχεια. Δεν μπορούσα να τους ρωτήσω κατά τη διάρκεια του ματς αν ήταν κουρασμένοι. Μπορεί να έπαιξε και αυτό ρόλο, αλλά είναι μια άλλη ιστορία».
Λεονάρντο Καλντέιρα: «Δεν παίξαμε όπως παίζουμε συνήθως. Παίξαμε καλά στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια δεν είχαμε ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και πήρε το παιχνίδι. Δεν έπαιξε ρόλο ο αγώνα με την Ντινάμο Μόσχας. Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Σήμερα δεν ήταν η μέρα μας, δεν παίξαμε το παιχνίδι μας. Το μέλλον θα δείξει».
Χρύσανθος Κυριαζής: «Δεν είχαμε ενέργεια όσο στο πρώτο σετ. Η ομάδα έδειξε ότι δεν έχει φρεσκάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι, απέκτησε ρυθμό και νίκησε δίκαια. Δεν νομίζω ότι έχει κριθεί κάτι. Είναι δύσκολο να παίζεις Τετάρτη-Σάββατο και να έχεις την ίδια σταθερή απόδοση. Όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς στη συνέχεια. Στα πλέι οφ θα δούμε ποιος θα είναι στην καλύτερη κατάσταση».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






