Εύκολο απόγευμα είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν άνετα της ΑΕ Νίκαιας στο κλειστό του Πλάτωνα με 3-0 σετ.
Ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ με την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Θεσαλλονικιώτικου συλλόγου επί της ΑΕ Νίκαιας. Στο πρώτο σετ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλλει πολύ γρήγορα τον ρυθμό του. Κορυφαίος ήταν ο Γάλλος, Νάγκα, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το μόνο σίγουρο είναι ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους της ομάδας. Ο διαγώνιος των Θεσσαλονικιών είχε εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στα μπλοκ όσο στην επίθεση και στα σερβίς. Στο δεύτερο σετ, η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου βελτιώθηκε σε αρκετά σημεία, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και τελικά έχασε με 23-25. Το συγκρότημα του Σωτήρη Δρίκου στο ξεκίνημα του τρίτου σετ παρ’ όλη την κακή ψυχολογία κατάφερε και πέρασε μπροστά στο σκορ έως και το 6-5. Οι παίκτες, όμως, του Γιώργου Χριστόπουλου, αντέδρασαν άμεσα και έφτασαν με σχετική άνεση και στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 25-22.
Με τη νίκη αυτή, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατέκτησε τρεις χρυσούς βαθμούς και «σκαρφάλωσε» σημαντικά στην βαθμολογία, πίσω από τον νεοφώτιστο, Πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση και πλέον «συγκατοικεί» με την ΑΕ Νίκαια, έχοντας συγκεντρώσει έξι βαθμούς έκαστος.
"Κερδίσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, σε μια αρκετά κρίσιμη περίοδο για την ομάδα", επεσήμανε ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Κώστας Προύσαλης, μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕ Νίκαια και συνέχισε: "Παρ' ότι είχαμε κάποιες κακές εμφανίσεις φέτος αυτό δεν συνεπάγεται πως ξεχάσαμε να παίζουμε βόλεϊ. Την χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη". Για το νέο αστέρι της ομάδας, Νάγκα, τόνισε: "Είναι πολύ καλός παίκτης και πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα".
Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε πως η βοήθεια του Νάγκαν ήταν πολύτιμη: "Ξέραμε ότι λείπει ένας διαγώνιος. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας και με την βοήθεια του Νάγκα ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμα πιο δυνατός. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε το παιχνίδι".
Στην αντίπερα όχθη, ο ακραίος της Νίκαιας, Θανάσης Πανούσος, εμφανίστηκε ιδαίτερα απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. "Ημασταν πολύ κακοί. Αν ανατρέξει κανείς στο video του αγώνα θα δει πως δεν υπάρχει τίποτα καλό στον τρόπο που παίξαμε. Συγχαρητήρια στο ΠΑΟΚ για την νίκη και εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και ελπίζω πως σιγά-σιγά θα ανταμειφθούν οι κόποι μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο ακραίος των ηττημένων.
Απ'την πλευρά του, ο προπονητής της Νίκαιας, Σωτήρης Δρίκος, σε δηλώσεις του τόνισε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ: "Περιμέναμε την ήττα. Κάναμε μια καλή αρχή, όμως η ομάδα εξακολουθεί να δουλεύει για την επιβίωση της. Δεν έχουμε συνηθίσει ακόμα την έδρα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από εμάς έχει καλύτερο ρόστερ και έχει ξεχωρίσει από την αρχή του πρωταθλήματος".
Βαθμολογία:
1. Ηρακλής 12
2. Παναθηναϊκός 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Πανελλήνιος 7
5. ΠΑΟΚ 6
6. ΑΕ Νίκαια 6
7. Ορεστιάδα 5
8. ΕΑ Πατρών 5
9. Παγκράτι 4
10. Εθνικός Αλεξ. 3
11. Ρέθυμνο 3
12. Μίλωνας 2
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






