Τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού συνεχίζονται. Το «τριφύλλι» επέστρεψε στο «θρόνο» του μετά από 2 χρόνια, με την επιβλητική νίκη επί του Ηρακλή στον Εύοσμο. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι οι παίκτες της ομάδας, με τον Σωτήρη Πανταλέων να κοιτάζει και την επόμενη μέρα. «Το να διεκδικήσει μια ομάδα ευρωπαϊκό κύπελλο δεν είναι εύκολο. Ο Παναθηναϊκός σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει ο στόχος του είναι η κατάκτηση», ανέφερε ο μπλοκέρ των «πρασίνων» στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, λίγες ώρες πριν την απονομή του τροπαίου στο κλειστό της Λεωφόρου.
Σωτήρης Πανταλέων: «Το να διεκδικήσει μια ομάδα ευρωπαϊκό κύπελλο δεν είναι εύκολο. Ο Παναθηναϊκός σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει ο στόχος του είναι η κατάκτηση. Αυτό είναι παντοτινό δεδομένο. Για να κατακτήσεις όμως τόσο μεγάλους στόχους πρέπει να είσαι ρεαλιστής, ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Χρειάζεται πολλή δουλειά και χαμηλοί τόνοι. Δεν θα ήταν σωστό, μόλις την επομένη μιας κατάκτησης πρωταθλήματος να μπει άμεσα ένας μεγαλεπήβολος ευρωπαϊκός στόχος».
Νίκος Σμαραγδής: «Μπορώ να πω ότι πάντα τη δεύτερη μέρα συνειδητοποιείς αυτό που κατάφερες. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, για μένα προσωπικά ακόμα πιο όμορφο αφού σε διάστημα τριών χρόνων κατέκτησα με την ομάδα δύο πρωταθλήματα. Το συμβόλαιό μου τελειώνει, όμως μέχρι στιγμής το μυαλό όλων μας ήταν μόνο στο πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον κ. Σταθοκωστόπουλο. Πρέπει ωστόσο να τονίσω πως δεν νομίζω να υπάρχει αθλητής που θα ήθελε να φύγει από αυτή την ομάδα του Παναθηναϊκού».
Ηλίας Λάππας: «Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, παρά τα όσα άσχημα ακούστηκαν μετά τις κακές εμφανίσεις μας σε Μαγιόρκα και Αμαλιάδα. Σίγουρα υπάρχει χαρά. Ακόμα το γλεντάμε και θα το γλεντάμε για πολλές μέρες ακόμα, αφού ήταν πολύ δύσκολη χρονιά με πίεση από πολλές πλευρές. Η ομάδα έδειξε ότι έχει τεράστιες δυνατότητες, όχι μόνο επειδή κατέκτησε τελικά το τρόπαιο αλλά και γιατί κέρδισε τον δευτεραθλητή Ευρώπης πέντε φορές μέσα σε μια σεζόν».
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






