Βόλεϊ

«Έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα»

Την υπόσχεση ότι οι διεθνείς βολεϊμπολίστες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στο ερχόμενο προολυμπιακό τουρνουά, έδωσε ο διεθνής κεντρικός Γιώργος Πετρέας. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική ομοσπονδία πετοσφαίρισης κατά την οποία μίλησε για τους στόχους της ομάδας ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει ότι: «Το ελληνικό βόλεϊ μας έχεις συνηθίσει στα δύσκολα»

Την υπόσχεση ότι οι διεθνείς βολεϊμπολίστες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στο ερχόμενο προολυμπιακό τουρνουά, έδωσε ο διεθνής κεντρικός Γιώργος Πετρέας. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική ομοσπονδία πετοσφαίρισης κατά την οποία μίλησε για τους στόχους της ομάδας ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει ότι: «Το ελληνικό βόλεϊ μας έχεις συνηθίσει στα δύσκολα»


Αναλυτικά η συνέντευξη:


«Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό βόλεϊ μας έχει συνηθίσει στο… κάθε χρόνο και πιο δύσκολα. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία στην Εθνική με πολλά προβλήματα και κυρίως οικονομικά που προέρχονταν από την αδυναμία των συλλόγων μας. Αυτό όπως ήταν φυσικό είχε αντίκτυπο και στην Εθνική, αφού είμαστε άνθρωποι επηρεαζόμαστε. Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας συγκεντρώσεις μιλήσαμε παίκτες και προπονητές και υποσχεθήκαμε να δώσουμε το 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες. Είμαστε επαγγελματίες και αφήσαμε τα προβλήματα πίσω δίνοντας προτεραιότητα στην Εθνική».


Για το δίδυμο Λεώνη-Δρίκου: «Δεν είχα συνεργαστεί στο παρελθόν με κανέναν από τους δύο, αλλά γνώριζα την αξία τους και είχα ακούσει από παλιότερους διεθνείς για τον κ. Λεώνη . Είναι και οι δύο άριστοι γνώστες του αθλήματος και αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι η μεταδοτικότητα που έχουν και οι δύο. Περνούν με έναν ξεχωριστό τρόπο τις γνώσεις τους στους παίκτες και εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και ψυχολογικά. Υπό αυτή την έννοια, ναι μας έχουν κερδίσει οι προπονητές μας».

Για τη συνεργασία με τους «νεοεμφανιζόμενους»Από την πρώτη ημέρα προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να γίνουμε μία ομάδα. Είναι πολύ καλό ότι ήρθαμε όλοι μαζί στην Πορταριά και περνάμε σχεδόν όλη τη μέρα μαζί. Μας βοηθάει στο να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας και να δημιουργηθεί ένα σχεδόν οικογενειακό κλίμα. Σίγουρα γίνονται λάθη από απειρία, αλλά προσπαθούμε να μαθαίνουμε από αυτά και να τα ελαχιστοποιούμε. Δοκιμαζόμαστε όλοι μέχρι να βρούμε τη χημεία ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν δυνατότητες και δεν είναι κακό ότι προστέθηκαν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα».


Για τους στόχους:
«Ο κυριότερος στόχος, όπως το έχει αναφέρει και ο κ. Λεώνης είναι μακροπρόθεσμος. Θέλουμε σε δύο χρόνια από τώρα να παίζουμε καλό βόλεϊ και να μπορούμε να συμμετάσχουμε στις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Στην παρούσα φάση αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δέσουμε μεταξύ μας και να βελτιώνουμε την εικόνα μας παιχνίδι με το παιχνίδι. Βασικά, αυτό είναι που χρειαζόμαστε, όσο το δυνατόν περισσότερο αγωνιστικό χρόνο».

Για το κλιμα στην ομάδα: «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα περάσουμε από την Α’ φάση κόντρα στη Βοσνία και θα πάμε για ό,τι καλύτερο στον Β’ γύρο της διοργάνωσης. Τα φιλικά με την Τουρκία, όπως προανέφερα θα μας δώσουν αυτό που χρειαζόμαστε, αγώνες που θα μας κάνουν όλο και πιο έτοιμους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x