Βόλεϊ

Ρουμελιώτης: «Στηρίζω… 200% τον Ντονά»

Την στήριξη του προς τον Στάθη Ντονά και την απαισιοδοξία του για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και της εκπομπής «The Insiders» ο Νίκος Ρουμελιώτης. Ο 33χρονος διαγώνιος, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ιταλίας με την Μόντσα, στάθηκε στα προβλήματα των Ελλήνων πετοσφαιριστών, εξήγησε πως θα μπορούσε να βγει από το αδιέξοδο το βόλεϊ στη χώρα μας, ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία.

Την στήριξη του προς τον Στάθη Ντονά και την απαισιοδοξία του για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και της εκπομπής «The Insiders» ο Νίκος Ρουμελιώτης.

Ο 33χρονος διαγώνιος, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ιταλίας με την Μόντσα, στάθηκε στα προβλήματα των Ελλήνων πετοσφαιριστών, εξήγησε πως θα μπορούσε να βγει από το αδιέξοδο το βόλεϊ στη χώρα μας, ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική Ιταλία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Ρουμελιώτης:


Για το πώς αισθάνθηκε όταν είδε τον Ντονά στο youtube να βγάζει on camera την απόγνωσή του:

«Νομίζω, όπως όλοι οι Έλληνες αθλητές, ικανοποίηση. Βρέθηκε ένας αθλητής να βγει να πει όλα όσα βιώνουν οι συναθλητές του και ο ίδιος. Όλοι οι αθλητές βρίσκονται στο ίδιο σημείο για τα πράγματα που μιλάει ο Στάθης. Θα ήθελα να του πω ότι συμφωνώ και τον στηρίζω… 200%. Αυτό θα ήθελα να το πώ και πιο πάνω καθώς τον κάλεσαν σε δικαστήρια και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Καλό θα είναι να μας καλέσουν όλους να μας ακούσει ο δικαστή, όλους τους αθλητές για τα όσα περνάμε με τις ομάδες».


Για την γενικότερη κρίση στον επαγγελματικό αθλητισμό:

«Έχουμε επαγγελματίες αθλητές, αλλά δεν έχουμε επαγγελματίες παράγοντες. Επιβιώνουν οι παράγοντες στις πλάτες των αθλητών. Εγώ αυτό βλέπω ότι γίνεται. Μάλλον γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ευτυχώς για εμάς τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν και κάποια χρήματα για εμάς κι εγώ είμαι ένας από αυτούς τους τυχερούς. Αλλά αυτά που άκουσα ότι είπε ο κύριος Ταρνατόρος σαν απάντηση στον Στάθη (Ντονά) ότι όλοι οι αθλητές έχουν βγάλει χρήματα είναι ψέματα. Υπήρχαν δέκα αθλητές που αγωνίζονταν στην Εθνική ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές ζούσαν τραγικές καταστάσεις. Αυτό φαίνεται τώρα γιατί πλέον δεν υπάρχουν ούτε αυτοί οι δέκα αθλητές. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στην πορεία πιστεύω πως θα βγουν και άλλοι αθλητές να δείξουν την πραγματικότητα και να πουν την αλήθεια. Γιατί ο Στάθης το μόνο που έκανε ήταν να βγει να πει την αλήθεια και τίποτα λιγότερο».

Για τον υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας για το μέλλον:

«Προσωπικά πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα στην πορεία. Οι παράγοντες δεν έχουν πει στους αθλητές όλη την αλήθεια για το τι πρόκειται να συμβεί. Δεν έχουν τα λεφτά για να πληρώνουν τους αθλητές, όμως συνεχίζουν να κάνουν συμβόλαια. Μια λύση θα ήταν να μειωθούν οι ομάδες της Α1 και να μην συμμετάσχουν εκείνες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγυήσεις για να αγωνίζονται στην Α1 κάτι που ζήτησε ο ΠΑΣΑΠ αλλά δεν έγινε με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Ακόμα κι εγώ που βρίσκομαι στην Ιταλία κάνω προσφυγές εναντίον του Άρη, τον κυνηγάω στα δικαστήρια, το ίδιο και συμπαίκτες μου. Έχω φύγει από την Ελλάδα κι όμως είμαι αναγκασμένος να ασχολούμαι με το παρελθόν».

Για την Καλαμαριά που αποχώρησε από την Α1:

«Παρότι την... έκραξαν εγώ θεωρώ την απόφαση να αποχωρήσει την πιο σωστή καθώς δεν υπήρχαν χρήματα στην ομάδα. Είναι σωστότερη κίνηση από ότι άλλα σωματεία που διώχνουν τους αθλητές του μεσούσης της χρονιάς καθώς δεν έχουν να τους πληρώσουν. Αυτό συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει λεφτά αλλά παίρνει ξένους παρότι χρωστάει χρήματα προηγούμενων ετών, με τον Άρη που διώχνει τον έναν μετά τον άλλον. Ομάδες που ήταν εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια».

Για το τι μπορούν να κάνουν οι αθλητές για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους:

«Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι οι αθλητές να είναι ενωμένοι, να συγκεντρωθούν και να πουν ότι δεν δεχόμαστε όλα αυτά που γράφουν μέσα τα συμβόλαια που είναι όλα υπέρ των ομάδων. Με κάποιο τρόπο να εγγυηθούν οι ομάδες για τα χρήματα. Εδώ στην Ιταλία το ζω αυτό, δεν μπορεί μάνατζερ να στείλει παίκτη σε ομάδα που χρωστάει σε προηγούμενο αθλητή. Μόνο έτσι θωρακίζεις την ομάδα και προστατεύεις τον αθλητή. Βέβαια φταίμε κι εμείς οι αθλητές, που υπογράφουμε με κάποιες ομάδες –βέβαια δεν έχουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι άλλο αφού θέλουμε να αγωνιζόμαστε- και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε με τα νερά τους. Δεν πρέπει οι αθλητές να υπογράφουν σε ομάδες που ξέρουν ότι χρωστάνε πολλά χρήματα, είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι αθλητές».

Για την κατάσταση στην Ιταλία:

«Ξέρουν ότι τα σημάδια της οικονομικής κρίσης θα γίνουν πιο εμφανή τα προσεχή 2-3 χρόνια, όμως δεν θα αφήσουν τον αθλητή ακάλυπτο. Θα τον πλησιάσουν και θα του προτείνουν, για παράδειγμα, μείωση. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να χάσουν τα χρήματά τους οι αθλητές. Για αυτό υπογράφουν και για αυτό συνεχίζει να είναι υψηλό το επίπεδο στην Ιταλία γιατί οι αθλητές ξέρουν ότι θα πάρουν τα χρήματα τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x