Ο Ηρακλής, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο κλειστό του Ευόσμου, κατάφερε να επικρατήσει της βελγικής, Νόλικο Μάασεϊκ με 3-0 σετ στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Champions League. Ο «Γηραιός» με τη νίκη αυτή πέρασε στους «12» της διοργάνωσης και μάλιστα πρώτος και καλύτερος στον όμιλό του.
Την πρώτη θέση στον α’ όμιλο κατέλαβαν οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη, μετά την άνετη επικράτηση τους επί του βέλγικου συλλόγου με 3-0 σετ στην ευρωπαϊκή έδρα του, που δεν είναι άλλη από το κλειστό του Εύοσμου. Έτσι, ο Ηρακλής εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στους «12» του Τσάμπιονς Λιγκ μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Στην τελευταία αγωνιστική, οι παίκτες του Λεώνη έχουν ρεπό ενώ κανένα αποτέλεσμα από τους υπόλοιπους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν μπορεί να τον «κουνήσει» από την κορυφή του ομίλου του. Εν τω μεταξύ, σε περίπτωση κατά την οποία ο Ηρακλής διοργανώσει το «final four» του Champions League θα περάσει χωρίς έτερο αγώνα σε αυτό.
Στον αγώνα με την Νόλικο οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη έδειξαν από την αρχή του πρώτου σετ την διάθεση τους να καθαρίσουν γρήγορα την υπόθεση πρόκριση. Επέβαλλαν εύκολα τον ρυθμό του παιχνιδιού με βασικούς πρωταγωνιστές τους Κλέιτον Στάνλει και Θοδωρή Μπάεφ. Έτσι, η ομάδα του «Γηραιού» πήρε το πρώτο σετ με 25-17. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκαν με 5-0 με πολύ καλή άμυνα και δυνατό σερβίς από τον εκτελεστή, Αντρέι Κράβαρικ. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν τον Ηρακλή με 9-10 και 10-12. Τότε, ανέλαβε δράση ο Λόι Μπόλ,ο οποίος σε συνδυασμό με το δίδυμο Κράβαρικ και Στάνλεϊ και την βοήθεια του Θοδωρή Μπάεφ, πήραν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ και μαζί και το δεύτερο σετ με 25-16. Στο τρίτο σετ οι βέλγοι βελτιωμένοι σε μπλοκ και επίθεση προηγήθηκαν με 3-1, ενώ οι παίκτες του Ηρακλή υποχρεώθηκαν στο να ακολουθούν την βελγική ομάδα, ισοφαρίζοντας σε 3-3, 6-6 και 10-10. Προηγήθηκαν με 13-12, οι βέλγοι βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση ισοφαρίζοντας με 13-13. Κατόπιν, ο «Γηραιός» έχοντας τον Μπολ στο σερβίς ανέβηκε ψυχολογικά και προηγήθηκε εκ νέου με 15-13. Με αρκετή ευκολία έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου και νικητήριου σετ με 25-21.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μάριος Γκιούρδας σε δηλωσείς του τόνισε ότι ήθελαν πάρα πολύ την πρώτη θέση του ομίλου –την οποία και πήραν-, η οποία θα τους εξασφάλιζε μια πολύ καλή κλήρωση. «Θέλαμε την πρόκριση για να τελειώνουμε αλλά και την καθαρή νίκη που θα μας εξασφάλιζε την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έτσι ώστε αν δεν πάρουμε τελικά την διοργάνωση του final four να έχουμε μια ευνοϊκή κλήρωση. Παίζουμε πολύ καλά, η ομάδα έχει βρεί τον ρυθμό αλλά και την σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκιούρδας.
Τα σετ: 25-17, 25-16, 25-21
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






