Βόλεϊ

Άνθισε ξανά «τριφύλλι»!

Μετά από ξηρασία 22 ετών, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην… πηγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ και «ξεδίψασε» στην Πάτρα! Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 3-0 σετ της αξιόμαχης Λαμίας και στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδος για το 2007, μέσα στο «Δ.Τόφαλος». Το «τριφύλλι» έχοντας στο πλευρό του περίπου 1500 οπαδούς του δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, καθώς η ανωτερότητα αλλά και η δυναμικότητα των «πρασίνων» ήταν πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση, δεδομένη. Από την άλλη πλευρά και η ομάδα της Φθιώτιδας είχε άξιους συμπαραστάτες 150 οπαδούς τους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι «υστερούσαν» αριθμητικά της αντίπαλης κερκίδας, δεν σταμάτησαν στιγμή να επευφημούν και να χαίρονται για την… έκπληξη της διοργάνωσης. , τι ειπώθηκε από Μπαεφ, Ντο Σάντος και Ντάντε, για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Μετά από ξηρασία 22 ετών, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην… πηγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ και «ξεδίψασε» στην Πάτρα! Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 3-0 σετ της αξιόμαχης Λαμίας και στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδος για το 2007, μέσα στο «Δ.Τόφαλος». Το «τριφύλλι» έχοντας στο πλευρό του περίπου 1500 οπαδούς του δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, καθώς η ανωτερότητα αλλά και η δυναμικότητα των «πρασίνων» ήταν πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση, δεδομένη. Από την άλλη πλευρά και η ομάδα της Φθιώτιδας είχε άξιους συμπαραστάτες 150 οπαδούς τους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι «υστερούσαν» αριθμητικά της αντίπαλης κερκίδας, δεν σταμάτησαν στιγμή να επευφημούν και να χαίρονται για την… έκπληξη της διοργάνωσης. Δείτε, τι ειπώθηκε από Μπαεφ, Ντο Σάντος και Ντάντε, για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο σετ δυνατά με τον Γκόμεζ να είναι η σταθερή του αξία στην επίθεση. Η Λαμία έδειχνε μάλλον «τρακαρισμένη» από την αρχή και χρειάστηκαν κάμποσοι πόντοι για να αποβάλλει το άγχος της πρωτάρας. Οι «πράσινοι» στην πρώτη τεχνική διακοπή είχαν διαφορά + 4 (6-2), διαφορά την οποία και αύξησαν στη δεύτερη τεχνική διακοπή +7, 16-9. Παρά το time out που πήρε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, οι Λαμιώτες δεν μπόρεσαν να κάνουν την… υπέρβαση κι έτσι το πρώτο σετ έληξε 25-17 με κάρφωμα του Θοδωρή Μπάεφ.

Ανέβασε ρυθμό η ομάδα της Λαμίας στο δεύτερο σετ και ξεκίνησε επιθετικά με τον Μπαρούτοφ και το Βιαφάρα να είναι για ακόμη ένα παιχνίδι η «αιχμή του δόρατος». Η ομάδα του Φρανσίσκο Ντος Σάντος έχοντας καλά στημένο μπλοκ και καλό σερβίς έφτασε με +1 πόντο μπροστά στο πρώτο τεχνικό time out (8-7). Κάποια λάθη των Λαμιωτών στο σερβίς και στην κακή άμυνα έφεραν και πάλι το «τριφύλλι» στο…προσκήνιο με +4, 14-10. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όμως, δεν τα παρατούσε και μυαλομένα «πλάσαρε» το μπλοκ του Παναθηναϊκού «κρατώντας» έτσι επαφή με το σκορ (14-17, 16-19). Ωστόσο, για τον πρωταθλητή Ελλάδος αρκούσε μία τέτοια διαφορά για να κατακτήσει και το δεύτερο σετ με 25-21 και να φτάσει μία «ανάσα» πριν τη στέψη!

Με την κερκίδα των «πρασίνων» να έχει στήσει από το ξεκίνημα του τρίτου σετ το δικό της πάρτι, η ροή του παιχνιδιού κυλούσε πανομοιότυπα με αυτής του δεύτερου σετ. Ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει και η Λαμία προσπαθούσε να κάνει την υπερπροσπάθεια και ει δυνατόν να κερδίσει το σετ της τιμής. Ωστόσο, την τάξη έβαζαν συνεχώς στο τριφύλλι οι Ντάντε και Γκόμεζ με τις δυνατές επιθέσεις τους. Στην πρώτη τεχνική διακοπή το σκορ ήταν 8-6 με τους παίκτες του Ντος Σάντος να δείχνουν ανυπομονησία για να… αγκαλιάσουν το τρόπαιο. Κι ενώ το σκορ ήταν 13-9 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ντος Σάντος, θέλοντας να δώσει συμμετοχή στους αναπληρωματικούς του, έβαλε στο παιχνίδι τον Κώστα Γκιρτζίκη στη θέση του Ανδρέα Ανδρεάδη. Δεν το έβαζε κάτω η Λαμία και πλησίαζε διαρκώς εκμεταλλευόμενη την αδράνεια του αντιπάλου και κάποια μικρά λάθη (13-14). Οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά για ένα ακόμη τεχνικό time out με 16-13 ενώ η Λαμία με αντεπίθεση συνέχιζε να… ταλαιπωρεί, κάνοντας το 21-21, τρελαίνοντας τον κόσμο της πέρασε μπροστά δύο φορές με 22-21, 23-22 ενώ ισοφάρισε σε 24-24 βάζοντας φωτιά στο τρίτο σετ. Μοιραίος.. ο Βιαφάρα έχασε το σερβίς (25-24) και τους τίτλους τέλους έγραψε ο Μαρτσελίνιο, 26-24!

Ο Παναθηναϊκός στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος με 3-0 σετ απέναντι στη Λαμία, μετά από 22 χρόνια. Η Λαμία άξια φιναλίστ στον μεγάλο τελικό απέδειξε ότι ο θεσμός αυτός υπάρχει για να γίνονται εκπλήξεις!

Μικρά-μικρά από το «Δ.Τόφαλος»:

Είδαμε… το Δήμαρχο της Πάτρας, Ανδρέα Φούρα, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Θανάση Μπελιγράτη, τον πρόεδρο του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, Βλάσση Σταθοκωστόπουλο, τον πρόεδρο του ΤΑΑ Λαμίας Χρήστο Καρβούνη αλλά και πολλούς άλλους πολιτευτές και τοπικούς παράγοντες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στην... αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε ο τραυματίας Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος παρότρυνε συνεχώς τους συμπαίκτες του και πανηγύρισε και αυτός τον τίτλο.

MVP... o Αμαράλ Ντάντε ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Σφύριξε… για τελευταία φορά σε αναμέτρηση εντός Ελλάδος, ο διεθνής διαιτητής Βασίλης Αντωνούλης, ο οποίος αποχαιρέτησε την ενεργό δράσης.

Πριν το πρώτο σερβίς… οι παίκτες της Λαμίας πέταξαν T-shirts στους οπαδούς τους!

Συνοπτικά η εξέλιξη του αγώνα:

1ο σετ: 17-25

Α’ τεχνική διακοπή: 3-8
Β’ τεχνική διακοπή: 9-16

2ο σετ: 21-25

Α’ τεχνική διακοπή: 7-8
Β’ τεχνική διακοπή: 13-16

3ο σετ: 24-26

Α’ τεχνική διακοπή: 6-8
Β’ τεχνική διακοπή: 16-18

Τα αποτελέσματα του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τετάρτη (28/2)

Ηρακλής-ΑΕΚ 3-1
Τα σετ: 25-23, 23-25, 25-23, 25-15

Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός 3-0
Τα σετ: 18-25, 16-25, 21-25

Πέμπτη (29/2)

Λαμία-ΠΑΟΚ 3-2
Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-22, 17-25, 15-10

Ολυμπιακός-ΕΑΠ 3-1
Τα σετ: 25-22, 25-18, 23-25,26-24

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή (2/3)

Ολυμπιακός-Λαμία 0-3
Τα σετ: 21-25, 21-25, 18-25

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3
Τα σετ: 23-25, 25-22, 21-25, 15-25

ΤΕΛΙΚΟΣ

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-3

Τα σετ: 17-25, 21-25, 24-26

Λαμία (Δ. Ανδρεόπουλος): Λιβαθηνός 2, Βιαφάρα 9, Παπάζογλου 4, Παπαθωμόπουλος 1, Κυριακίδης 4, Μπαρούτοφ 19, Κοβάτσεφ 7, Τιτόπουλος, Κρέτσης, Μουνιόθ (λίμπερο 73%)

Παναθηναϊκός (Φρανσίσκο ντος Σάντος): Μαρτσελίνιο 3, Ανδρεάδης 4, Πανταλέων 8, Μπάεφ 12, Ντάντε 9, Γκόμεζ 11, Λάππας, Γκιρτζίκης, Στεφάνου (λίμπερο, 69%)

Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x