Βόλεϊ

Λεώνης: «Δεν έχουμε άγχος»

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το πρώτο σέρβις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ο Αλέκος Λεώνης κάνει τα πλάνα του για το πώς θα εμφανισθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο volleyball.gr, μίλησε για τη διοργάνωση που πλησιάζει καθώς και για όλα όσα αφορούν την Εθνική μας ομάδα.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το πρώτο σέρβις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ο Αλέκος Λεώνης κάνει τα πλάνα του για το πώς θα εμφανισθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο volleyball.gr, μίλησε για τη διοργάνωση που πλησιάζει καθώς και για όλα όσα αφορούν την Εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Εθνική ανδρών ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

«Δεν υπάρχει άγχος. Έγινε πολύ καλή δουλειά και ανυπομονούμε να μας βγει αυτή η δουλειά στο γήπεδο. Είμαστε το αουτσάιντερ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η πιο αδύνατη ομάδα του Α΄ ομίλου λόγω δυναμικότητας αλλά και επειδή είναι μεταβατική περίοδος για την ομάδα μας. Στις διοργανώσεις του αθλητισμού δεν πορεύονται όλα με βάση τη λογική και τα χαρτιά. Όλοι μπορούν να ελπίζουν αρκεί να έχουν προετοιμαστεί σωστά. Η προετοιμασία που έχουμε κάνει μας κάνει να ελπίζουμε».

Τι θα ήθελε να είχε ο Αλέκος Λεώνης και δεν το έχει για αυτή τη διοργάνωση;

«Με ανησυχεί που δεν έχουμε πολλές λύσεις στους ακραίους. Θα ήθελα έναν έμπειρο ακραίο. Μακάρι να είχαμε τον Λάππα ή, έστω τον Πανταλέων. Σε ένα τουρνουά πολλών ημερών θα πρέπει να έχουμε πολλές λύσεις. Ο Χατζηαντωνίου δεν είναι ακόμα έτοιμος. Κάνει τεράστια προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Το ίδιο και ο Κουρνέτας που βελτιώνεται όμως μέρα με τη μέρα. Και ο Κυριακίδης είναι πίσω λόγω του τραυματισμού του. Ο Γκιούρδας ήταν έξι μήνες σε απραξία, δείχνει κουρασμένος στα φιλικά αλλά περιμένω ότι την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας θα ανέβει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν πήρα τον Ιωακειμίδη διότι δεν μου έδινε λύσεις στην επίθεση.

Τι πληροφορίες υπάρχουν για τους αντιπάλους στον όμιλο της Αγ. Πετρούπολης; Ποια είναι η εκτίμηση για τους αντιπάλους μας στον Α΄ όμιλο (Ολλανδία, Γερμανία, Ρωσία);

«Ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά θα ήθελα να είχα περισσότερο υλικό για να γίνει η ιδανική ανάλυση. Συνήθως θέλω δείγμα 7-10 αγώνων από κάθε ομάδα, αλλά ακόμα δεν το έχω. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχω περισσότερο υλικό και ειδικά τα φιλικά που θα δώσει η Ολλανδία στο τουρνουά του Παρισιού. Η Ολλανδία είναι πιο πειθαρχημένη ομάδα από τη Βουλγαρία που έχει πολύ ταλέντο και καλές μονάδες. Οι Ολλανδοί ξέρουν πιο πολύ τι κάνουν στο γήπεδο, παίζουν πιο ομαδικά, αλλά είναι πολύ πιο αδύνατοι από τη Βουλγαρία. Η Ολλανδία πιέζει στο σερβίς και έχουν κεντρικούς με στρατηγική. Οι Χόρστνικ και Ολεμαν είναι πολύ καλοί επιθετικοί. Υπάρχουν και κενά στην υποδοχή. Το καλό είναι ότι στα φιλικά με τη Βουλγαρία πιεστήκαμε πολύ στο σερβίς και ανταποκριθήκαμε. Μακάρι να δω την ίδια εικόνα και στα δύο φιλικά με τη Ρωσία».

Για την Γερμανία: «Η Γερμανία θα εξαρτηθεί με ποιον πασαδόρο θα παίξει. Είναι άλλη ομάδα με τον Τίσερ και άλλη με τον Χούμπνερ. Πολύ οργανωμένη ομάδα. Αν δεν έχει προβλήματα θα πάει για μετάλλιο. Οι Πολωνοί μου είπαν πως είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που έδωσαν φιλικά».

Για την Σερβία: «Η επιστροφή του Γκρμπιτς την μεταμόρφωσε και πάλι προς το καλύτερο. Πολύ έμπειρη ομάδα και επίσης φαβορί για μετάλλιο. Ισως είναι θετικό ότι παίζουμε μαζί την τελευταία ημέρα οπότε θα την έχουμε αναλύσει καλύτερα».


Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x