Βόλεϊ

Final Four Κυπέλλου: Έφτασε η ώρα για τον δεύτερο τίτλο στο βόλεϊ ανδρών

Μίλωνας-Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αρχίζουν τις μάχες τους στα ημιτελικά του φετινού f4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας, ώστε το Σάββατο να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων (17:00, ΕΡΤ3)
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Παναθηναϊκός και Μίλων θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ημιτελικό Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Οι «πράσινοι», που έχουν ήδη προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό και του Λιγκ Καπ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αναζητούν την επιστροφή τους σε τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που τα κατάφεραν ήταν το 2010, όταν και πανηγύρισαν και για τελευταία φορά την κατάκτηση του τροπαίου.

Αντίθετα, οι Νεοσμυρνιώτες στην τρίτη τους συμμετοχή σε Final-4 Κυπέλλου ψάχνουν την πρώτης τους παρουσία σε τελικό, όπως και τον πρώτο τους τίτλο, έχοντας τρίτο διαφορετικό αντίπαλο απέναντί τους. Το 2008, είχαν αντιμετωπίσει στην Ορεστιάδα την ΕΑ Πατρών, πέρυσι στην Καλαμάτα τον Ολυμπιακό και φέτος τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, είναι η μοναδική ομάδα η οποία παραμένει αήττητη στις φετινές αναμετρήσεις της με τον Μίλωνα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Βασιλειάδης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Γραμματείες: Παναγιωτίδου, Τσάβου, Επόπτες: Καλαντζής, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. (20:15, ΕΡΤ3)
Το περυσινό ζευγάρι του τελικού της Καλαμάτας βρίσκεται αντιμέτωπο στον δεύτερο ημιτελικό του φετινού Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στη Λάρισα.

«Ερυθρόλευκοι» κι «ασπρόμαυροι είναι το παραδοσιακό ζευγάρι του θεσμού την τελευταία δεκαετία, καθώς από το 2014 (με τη διακοπή τη διετία 2020-2021 λόγω Covid) έχουν αναμετρηθεί σε δύο τελικούς (2015 Σύρος, 2023 Καλαμάτα) και με τον αυριανό σε επτά ημιτελικούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι νικητές στους τρεις πρώτους χρονικά ημιτελικούς (2014 Καλαμάτα, 2016 Γλυφάδα, 2017 Θεσσαλονίκη) κι ο ΠΑΟΚ στους τρεις επόμενους (2018 Ρόδος, 2019 Ιεράπετρα, 2022 Γλυφάδα), ενώ έχει πανηγυρίσει τη νίκη και στους δύο μεταξύ τους τελικούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν φέτος και στις δύο αναμετρήσεις της Volley League ανδρών και θέλουν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους Κύπελλο μετά το 2017, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να είναι ο νικητής του φετινού Σούπερ Καπ και να μετρά τέσσερις σερί κατακτήσεις στον θεσμό.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Φραγκάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Γραμματείες: Κουμπλή, Τσάβου, Επόπτες: Σταυρίδης, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x