Βόλεϊ

«Λύγισε» στο Ισραήλ από τη Μακάμπι ο αγνώριστος ΠΑΟΚ

Την εκτός έδρας ήττα με 3-1 σετ από την Μακάμπι γνώρισε ο ΠΑΟΚ για τους «16» του Challenge Cup και πλέον ένα μικρό θαύμα στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (15/12) για να πάρει την πρόκριση.

Αγνώριστος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο Τελ Αβίβ! Ο «δικέφαλος του βορρά» παρότι προηγήθηκε κατάφερε να ηττηθεί με 3-1 σετ από την Μακάμπι στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Challenge Cup. Παράπονα από τη διαιτησία έχει ο «δικέφαλος του βορρά» που διαμαρτύρεται για τον πόντο που έκρινε το ματς.

Στις 15 Δεκεμβρίου στο «Παλατάκι» η ρεβάνς με την ομάδα του Γιόσκο Μιλεκόνσκι να αναζητά καθαρή νίκη για να οδηγήσει την διαδικασία στο «χρυσό σετ» και να πάρει την πρόκριση.

To ματς

1ο σετ
Οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόνσκι ξεκίνησαν το ματς παίρνοντας «βραχεία» κεφαλή με τον Φαν Ντε Ντρις και τον Γιόρνα να είναι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Οι Ισραηλινοί δυσκόλεψαν αρκετά την υποδοχή του ΠΑΟΚ και κατάφεραν να ανατρέψουν το ματς παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα δύο πόντων στο κρισιμότερο σημείο του ματς, κάνοντας το 20-18.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν παίρνοντας το έναυσμα από τον άσσο του Γιόρνα, που έκανε το 23-23. Έτσι, το σετ κατέληξε στον «δικέφαλο του βορρά» με 27-25 για το 1-0.

2o σετ
Η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ανάλογη παρά το γρήγορο +3. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν το «ασπρόμαυρο» αβαντάζ πραγματοποιώντας ένα μικρό σερί που τους έφερε σε θέση οδηγού. Εκεί η «Αγία Τριάδα» του ΠΑΟΚ, Ράπτης, Φαν Ντε Ντρις και Γιόρνα ανέλαβαν δράση και έφεραν το ματς στο -1 (13-12).

Ωστόσο οι κακές επιλογές και τα προβλήματα στην υποδοχή από τους παίκτες του Μιλενκόνσκι έφεραν τη διαφορά στο +5 για τη Μακάμπι η οποία ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ με 25-22.

3ο σετ
Το τρίτο σετ ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ καθώς η Μακάμπι έδωσε ρεσιτάλ από τη γραμμή του σερβίς, τη στιγμή που το στο μπλοκ του ΠΑΟΚ δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Οι Ισραηλινοί έκαναν πραγματική επίδειξη δύναμης και βρέθηκαν από νωρίς στο +7 εξανεμίζοντας τις ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Μοναδικός διασωθέντας για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Βουλκίδης που έκανε καλό ματς στην υποδοχή, αλλά το κρεσέντο της Μακάμπι δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει σε αυτή πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το 25-17.

4ο σετ
Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε από την υπεροχή της Μακάμπι και στο 4ο σετ μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει. Ο Ράπτης με τον Γιόρνα βοήθησαν τα μέγιστα με το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο μέχρι τα μέσα του σετ.

Η Μακάμπι παρά τη μείωση του σκορ από τον ΠΑΟΚ «άνοιξε» και πάλι τη διαφορά στο +4 κάνοντας το 19-15.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρήκε απαντήσεις στα δυνατά σερβίς των γηπεδούχων και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 22-22 δίνοντας παράταση στο θρίλερ. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα, με την Mακάμπι να «σβήνει» τα σετ πόιντ του ΠΑΟΚ, και τον «δικέφαλο» τα ματς πόιντ των Ισραηλινών.

Την πολύ καλή εικόνα του παιχνιδιού «σημάδεψε» μία πεντακάθαρη φάση υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς αντί για καθαρό μπλοκ-άουτ σε επίθεση του Βαν Ντεν Ντρις, οι διαιτητές είδαν άουτ, με το 32-30 να δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Τα σετ: 25-27, 25-22, 25-17, 32-30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x