Βόλεϊ

Αφαιρέθηκε το Παγκόσμιο Βόλεϊ από τη Ρωσία - Θα ανατεθεί σε άλλη χώρα

Η παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε πως αφαιρεί από τη Ρωσία και ειδικότερα Αγία Πετρούπολη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γινόταν Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μία ακόμη συνέπεια σε αθλητικό επίπεδο είχε για τη Ρωσία η απόφαση της κυβέρνησης Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Η παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) αποφάσισε να αφαιρέσει από την Αγία Πετρούπολη τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2022.

«Μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η FIVB ανησυχεί για την κλιμακούμενη κατάσταση και την ασφάλεια των ανθρώπων στην Ουκρανία. Η διοίκηση αποφάσισε ότι είναι αδύνατο να προετοιμαστεί και να φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρωσία και για το λόγο αυτό αποφάσισε να αφαιρέσει τη διοργάνωση από τη χώρα. Ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά η ρωσική ομοσπονδία βόλεϊ και η οργανωτική επιτροπή. Η FIVB θα αναζητήσει εναλλακτική διοργανώτρια χώρα ώστε όλη η παγκόσμια οικογένεια του βόλεϊ να νιώθει ασφάλεια και περηφάνια για τη συμμετοχή σε μια ειρηνική γιορτή του αθλητισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x