Tέλος εποχής για τον Ανδρέα Φράγκο. Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ανδρών, αποφάσισε να ρίξει την αυλαία της καριέρας του, μετά από 20 χρόνια στα τάραφλεξ, απόφαση την οποία και γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στα social media.
Το ποστάρισμά του:
«Ένα όμορφο «ταξίδι» κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του! Ένα «ταξίδι» με πολλές ωραίες στιγμές, έντονες αναμνήσεις, εικόνες και μαθήματα ζωής.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους γνώρισα και συνεργάστηκα όλα τα χρόνια της αθλητικής μου καριέρας, για όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που μου χάρισαν εντός και εκτός των γηπέδων. Έμπειρες και γνώσεις που θα με συντροφεύουν για πάντα.
Ήρθε η στιγμή για νέα εγχειρήματα και νέες προκλήσεις!
Andreas out!»
H αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσια του ΠΑΣΑΠΠ:
Ένα τεράστιο κεφάλαιο είκοσι ετών κλείνει για το ελληνικό βόλεϊ. Ο Ανδρέας Φράγκος, ένας από τους σπουδαιότερους που είδε ποτέ το άθλημα στη χώρα μας και επί χρόνια αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, έβαλε τέλος σε μία αξιοζήλευτη καριέρα που θα μνημονεύεται για πάντα.
Ξεκίνησε από παιδική ηλικία στην ομάδα του Πανελληνίου στην οποία έγινε επαγγελματίας, προτού μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό και από εκεί ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία στο εξωτερικό, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τους Έλληνες αθλητές να ακολουθήσουν ανάλογα βήματα εκτός συνόρων.
Έπαιξε στην ιταλική Λατίνα, την ιρανική Ματίν Βαραμίν, τη γαλλική Ναρμπόν, τη νοτιοκορεάτικη Χιουντάι Σκάιγουόκερς, τη γερμανική Φρανκφούρτη και τη βέλγικη Κνακ Ρουζελάρε, έχοντας στο μεσοδιάστημα δύο ακόμη θητείες στον Ολυμπιακό. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2021 για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό και κλείνει τώρα την καριέρα του ως παίκτης της Κηφισιάς.
Κατέκτησε πολλούς εγχώριους τίτλους και, πάνω από όλα, εκπροσώπησε με αυταπάρνηση τη χώρα μας για περίπου μία δεκαετία ως παίκτης και αρχηγός.
Αποτέλεσε έναν παίκτη με ήθος και αθλητικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα υπήρξε ενεργό μέλος την προσπάθεια προάσπισης των δικαιωμάτων των συναθλητών του ως διοικητικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠΠ για πολλά χρόνια.
Το ελληνικό βόλεϊ τον χρειάζεται εκεί και την επόμενη μέρα. Ανδρέα, σε ευχαριστούμε για όλα!
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






