Βόλεϊ

Δεύτερη ευκαιρία για το προολυμπιακό

Μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του προολυμπιακού Continental Cup θα έχουν οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών, μετά τις ήττες από τις αντίστοιχες ομάδες της Γερμανίας

Δεν τα κατάφεραν στις υποχρεώσεις τους κόντρα στην Γερμανία οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ, που θα διεκδικήσουν πλέον τη συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρουνά Continental Cup στα ματς του Σεπτέμβρη.

Η διοργάνωση έγινε στην Καρδία της Θεσσαλονίκης, με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών για να στηρίξει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Στους άνδρες οι Γερμανοί υπερίσχυσαν με 2-1 νίκες, που τους έδωσε την πρωτιά στον πρώτο όμιλο και το εισιτήριο για το Continental Cup, ενώ η ελληνική ομάδα με τους Κοτσιλιάνο και Ζουπάνη θα συμμετάσχει στην ημιτελική φάση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αρχικά, οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης έδειξαν τις δυνατότητές τους απέναντι στους Βάλκενχορστ / Βίντσαϊφ και επικράτησαν στο τάι μπρέικ (21-13, 18-21, 17-15), ενώ στο άλλο ζευγάρι οι Μπιλλήρης / Ρουμελιωτάκης ηττήθηκαν από τους Έρντμαν / Μάτιζικ με 2-0 σετ (21-17, 21-19) παρότι έδωσαν μεγάλη μάχη, ειδικά στο 1ο σετ, στο οποίο αντιστάθηκαν στα ίσια μέχρι το 16-16.

Έτσι, τα πάντα κρίθηκαν στο “golden match”, όπου οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης αντιμετώπισαν τους Έρντμαν / Μάτιζικ, αλλά δεν είχαν δυνάμεις για να τους κοντράρουν και υπέκυψαν φυσιολογικά με 2-0 σετ (21-16, 21-13).

Το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στην κατάταξη για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, προκειμένου να έχουν καλύτερη κατάταξη στους ομίλους των ημιτελικών.

Στις γυναίκες η Γερμανία κατέκτησε την κορυφή του ομίλου με 2-0 νίκες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τις Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη και Καραγκούνη/Μεθενίτη.

Παρά την καλή εμφάνισή τους και την ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων που πλημμύρισαν τις εξέδρες, οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη ηττήθηκαν από τις Λούντβιχ / Μπίνεκ με 2-1 σετ (21-19, 16-21, 15-6), πληρώνοντας την έλλειψη συγκέντρωσης και τύχης σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχασαν το 1ο σετ με τυχερό άσο της Μπίνεκ, ανέκαμψαν στο 2ο σετ μ’ ένα εντυπωσιακό σερί που μετέτρεψε το αρχικό 1-5 σε 8-5, αλλά έκαναν κακό ξεκίνημα και στο τάι μπρέικ, με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα.

Από την πλευρά τους, οι Καραγκούνη / Μεθενίτη έδωσαν ό,τι είχαν απέναντι στις πολύ ισχυρότερες Μπέργκερ / Μπέτε, αλλά τελικά έχασαν με 2-0 (21-14, 23-21), παρότι στο 2ο σετ προηγήθηκαν 13-9 και είχαν το πρώτο σετ-μπολ.

Η Εθνική γυναικών θα παίξει στις 17:20 το απόγευμα με την Αγγλία για τη 2η-3η θέση, με στόχο την επικράτηση, που θα τη φέρει σε ευνοϊκότερη θέση ενόψει της κατάρτισης των ομίλων της ημιτελικής φάσης του Continental Cup.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x