Οι διεθνείς βολεϊμπολίστες έστειλαν την Τετάρτη επιστολή, την οποία υπογράφουν οι ίδιοι, στην Πολιτεία και στους φορείς του αθλήματος στην Ελλάδα, ζητώντας, μετά τον ΠΑΣΑΠΠ, με τη σειρά τους να μην αυξηθούν οι ξένοι παίκτες στη Volley League ανδρών την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά, η επιστολή:
«Εμείς, οι αθλητές της Εθνικής Ελλάδος βόλεϊ ανδρών, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο αίτημα /πρόταση λοιπών φορέων της πετοσφαίρισης για την καθιέρωση πέμπτου ξένου για τις ομάδες της Volley League ανδρών. Θεωρούμε ότι η υλοποίηση αυτής θα στερήσει αγωνιστικές θέσεις από Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου, γεγονός που θα έχει άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στη στελέχωση και την ποιότητα της Εθνικής μας ομάδας.
Παράλληλα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο σύνδεσμός μας (ΠΑΣΑΠΠ), η αύξηση του αριθμού των ομάδων στις κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υλοποιηθεί. Στη Volley League οφείλουν οι ομάδες να αυξηθούν σε 12, κάτι που δύναται να γίνει και χωρίς την αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών, στην Pre League οι ομάδες μπορούν να αυξηθούν σε 12 άμεσα κι ούτω καθεξής στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Για εμάς, ο απώτερος στόχος για το ελληνικό βόλεϊ οφείλει να είναι μία υγιής και ποιοτικά στελεχωμένη Εθνική ομάδα κι είναι χρέος όλων μας να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, θα σταθούμε αμετακίνητα αντίθετοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε οποιαδήποτε απόφαση ή πρόταση δεν υπηρετεί τον ιερό αυτόν στόχο.
Με εκτίμηση,
Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών
Πρωτοψάλτης Αθανάσιος (αρχηγός)
Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος
Ράπτης Αλέξανδρος
Μούχλιας Δημήτριος
Βουλκίδης Θεόδωρος
Κασαμπαλής Σταύρος
Λινάρδος Δημοσθένης
Μανδηλάρης Άγγελος
Πιτακούδης Λάμπρος
Τζιάβρας Δημήτριος
Χανδρινός Αριστείδης
Χανδρινός Σπυρίδων
Χασμπάλα Ματέο
Γαλιώτος Μάρκος
Θεοδόσης Δημήτριος
Νανόπουλος Αλέξανδρος
Μούχλιας Σταύρος
Κωτσάκης Φρίξος
Βαϊόπουλος Ευάγγελος
Σταθέλος Άγγελος»
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






