Βόλεϊ

Ανέλαβε την Εθνική βόλεϊ ανδρών ο Χριστοφιδέλης

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ ανδρών, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΟΠΕ.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ ανδρών. Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό, ώστε να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2025.

Ο 47χρονος τεχνικός έχει κατακτήσει ως παίκτης 20 εγχώριους τίτλους, ενώ στην Εθνική ανδρών πρωτοεμφανίστηκε ως βοηθός του Ντάντε Μπονιφάντε το 2022, ενώ διεκδικεί με την Κηφισιά την πέμπτη θέση στη Volley League ανδρών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κώστα Χριστοφιδέλη για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας πετοσφαίρισης ανδρών.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καβαλιώτης προπονητής θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης γεννήθηκε 26 Ιουνίου 1977 στην Καβάλα. Ως αθλητής, κατέκτησε 11 τίτλους πρωταθλημάτων και 9 τίτλους Κυπέλλων και, μαζί με τον Γιώργο Ντράγκοβιτς, είναι οι πολυνίκες του θεσμού. Κορυφαία στιγμή με την Εθνική ομάδα ως αθλητής ήταν η πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2019 από την Ανόρθωση Κύπρου. Μετά από τρεις σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κηφισιάς, την οποία οδήγησε στην ‘παρθενική’ συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τη σεζόν 2023-24, ανανέωσε με τον Α.Ο.Π.Κηφισιάς και διεκδικεί με αξιώσεις και πάλι την πέμπτη θέση στη Volley League ανδρών.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης προπονητικά πέρασε το κατώφλι της Εθνικής ανδρών το 2022, όταν, μαζί με τον Γιώργο Στεφάνου, ανέλαβαν βοηθοί του Ιταλού προπονητή, Ντάντε Μπονιφάντε, με κορυφαία στιγμή την πρόκριση και τη συμμετοχή του εθνικού συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x