Βόλεϊ

Σαρωτική Κηφισιά «σφράγισε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη Σύρο

Η Κηφισιά έκανε το «κόλπο γκρόσο» στην Σύρο επικρατώντας 3-0 σετ του Φοίνικα, έκανε το 2-1 στη σειρά και «σφράγισε» την έξοδο της στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν!

Έκανε ματ στη Σύρο και φόρεσε ευρωπαϊκό κοστούμι η Κηφισιά! Η ομάδα του Δημήτρη Χριστοφιδέλη, με επιβλητική εμφάνιση επικράτησε 3-0 σετ του Φοίνικα, έκανε το 2-1 στη σειρά εξασφαλίζοντας την 5η θέση της Volley League και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν!

Συγκλονιστική η διακύμανση του ματς που είχε καθ' όλη του τη διάρκεια χαρακτήρα ντέρμπι με τα τρία σετ να κρίνονται σε παράταση.


Το ματς
Το πρώτο σετ ήταν πραγματικό θρίλερ, με τις δύο ομάδες να παίρνουν συνεχώς το προβάδισμα. Ο γηπεδούχος Φοίνικας, ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς εξασφαλίζοντας διαφορά τεσσάρων πόντων η οποία έμοιαζε με ασφαλείας (9-5). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αντίδραση με το μπλοκ του και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 όμως μια κακή υποδοχή του Γκλάντστοουν και ένας άσσος του Μιχάιλοβιτς έφεραν ξανά την ομάδα του Αλεξάνταρ Σένισιτς σε θέση οδηγού, με 14-12. Ωστόσο, η τρομερή Κηφισιά, με ένα εντυπωσιακό σερί 9-0 κατάφερε να προηγηθεί 19-21 «παγώνοντας» τους γηπεδούχους. Παρά το μικρό ντεμαράζ των «πειρατών» το σετ κατέληξε στην ομάδα των βορείων προαστίων με 26-28.

Παρόμοια σκηνικό και στο δεύτερο σετ με τον Φοίνικα να βρίσκεται στην αρχή μπροστά στο σκορ και την Κηφισιά να αντιδρά άμεσα ισοφαρίζοντας σε 11-11. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς με τους γηπεδούχους να έχουν σε εξαιρετική ημέρα τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο Οκοσάνοβιτς και ο Γκλάντστοουν έφτασαν βοήθησαν την Κηφισιά να ανατρέψει το σκορ διαμορφώνοντας το 23-24, με τον Αλεξάνταρ Σένισιτς να καλεί τάιμ άουτ. Με την επιστροφή τους στο τάραφλεξ το σκορ βάδιζε στην ισοπαλία, όμως η μαεστρία του Στιβαχτή και οι δύο συνεχόμενοι πόντοι του Οκοσάνοβιτς χάρισαν τεράστιο προβάδισμα στην Κηφισιά που έκανε το 0-2 με 26-28.

Η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη, μπήκε... αγριεμένη στο τρίτο σετ παίρνοντας προβάδισμα 5-1. Ο προπονητής των γηπεδούχων κάλεσε τάιμ άουτ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι να προηγούνται με τρεις (8-11). Από το σημείο εκείνο και έπειτα η Κηφισιά με οδηγούς τον Γκλάντστοουν και τον Οκοσάνοβιτς προηγήθηκε με 16-20 αγκαλιάζοντας τη νίκη. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έβγαλαν χαρακτήρα και με ένα εντυπωσιακό σερί ανέτρεψε το σκορ σε 22-20. Οι φιλοξενούμενοι, δεν πτοήθηκαν και αφού οδήγησαν το σετ σε παράταση, κατάφεραν να πάρουν το ματς με το μπλοκ του Μάικον στον Ρουμελιωτάκη, κάνοντας το 24-26 για το 0-3 στα σετ.

Τα σετ: 26-28, 26-28, 24-26

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x