Βόλεϊ

Καλμαζίδης: «Μας επηρέασε η απώλεια του πρώτου σετ»

Στην απώλεια του πρώτου σετ απέδωσε την ήττα της Εθνικής βόλεϊ των γυναικών από την Ουγγαρία ο Γιάννης Καλμαζίδης, μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του Europan League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα, πως δεν την έχει συναντήσει ξανά και πως χάρηκε ιδιαίτερα που είδε μικρά παιδιά στο γήπεδο. Θεωρεί πως δεν υπήρξε συγκέντρωση και ήρθε το 0-2 σετ, πιστεύει πως φάνηκε η αξία της ομάδας όταν ισοφάρισε σε 2-2 και περιμένει καλύτερη εμφάνιση και περισσότερη συγκέντρωση στη ρεβάνς για να έρθει η πρόκριση.

Αναλυτικά: «Δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια ατμόσφαιρα σε παιχνίδι της Εθνικής. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το ανταποδώσουμε στον κόσμο με μια νίκη, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που υπήρχε αυτή η εικόνα με τα πολλά μικρά παιδιά και, σίγουρα, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να έρθουμε ξανά εδώ και να παίξουμε στον τελικό του European League.

Σίγουρα, ήταν καθοριστική η απώλεια του πρώτου σετ, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το προβάδισμα που είχαμε και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, φάνηκε ότι υπήρχε ανασφάλεια και ουσιαστικά χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο η αντίπαλός μας, παλεύαμε με τους εαυτούς μας και βρεθήκαμε να χάνουμε με 0-2.

Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε, αφήσαμε στην άκρη την κακή εκκίνηση και στα δύο επόμενα σετ δείξαμε τον καλό μας εαυτό, αλλά στο τάι μπρέικ και πάλι κάναμε πολλά λάθη στην αρχή. Κι εκεί στους 15 πόντους, δεν έχεις πολλά περιθώρια για να αντιδράσεις. Αν θέλουμε να προκριθούμε, ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να έχουμε μεγαλύτερη επιμονή και συγκέντρωση. Σίγουρα μπορούμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x