Βόλεϊ

Λάβετε θέσεις…

Η... ακτινογραφία των «12» ομάδων της Volleyleague που ρίχνονται αύριο στη «μάχη» του πρωταθλήματος!

Πρωτότυπο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η πρεμιέρα της Volleyleague 2015-2016 θα γίνει στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, λόγω των γνωστών «θεμάτων» ανάμεσα σε ΕΣΑΠ και διαιτητές, όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

Ποιοτικό δεν αναμένεται να είναι, εξάλλου τα μεγάλα ονόματα και τα βαριά… πορτοφόλια πλέον δεν υπάρχουν, αλλά ανταγωνιστικό θα είναι και μάλιστα αρκετά.

Το sport-fm.gr προσπάθησε να αποτυπώσει την δυναμικότητα των ομάδων μέσα σε ένα αφιέρωμα για τις ομάδες που συμμετέχουν στον φετινό «μαραθώνιο».

ΠΑΟΚ


Κουβανική επανάσταση…

inner

O ΠΑΟΚ στοχεύει στη διατήρηση των κεκτημένων, που είναι το νταμπλ.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα έχει την ίδια συνοχή, αφού ο «μαέστρος» της περσινής ομάδας Γιάννης Καλμαζίδης αποχώρησε και μαζί του ο MVP του περσινού πρωταθλήματος Ερνάντο Γκομεζ που εκτός από παίκτης παγκόσμιας κλάσης ήταν και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Επίσης η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του, προσδίδει αίγλη και εμπειρίες, αλλά και κούραση που θέλει διαχείριση.

Ο Βούλγαρος Νικολάι Ζελιάσκοφ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ενώ οι δύο «αστέρες» της ομάδας προέρχονται από την Κούβα, πρόκειται για τον Χιμένες που ανανέωσε και τον Ρολάντο Αμπρέου Τσεπέντα.

Αποκτήθηκαν ακόμα ο πασαδόρος Θάνος Τερζής που θα είναι παρτενέρ του Βασίλη Κουρνέτα, ο Βούλγαρος κεντρικός Κράσιμιρ Γκεοργκίεφ και ο έμπειρος ακραίος Πέτρος Πέτρογλου.

Εκτίμηση: 1η-3η θέση, φαβορί και φέτος για τον τίτλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ριζική ανανέωση…

inner

Εποχή Πιάτσα στον Ολυμπιακό που εκτός από προπονητή, άλλαξε όλους τους παίκτες (εκτός Κοκκινάκη, Σφενδυλάκη) που είχε στο περσινό ρόστερ, απόρροια της κακής χρονιάς και των χαμένων τίτλων.

Έκανε 12 μεταγραφές με πιο ηχηρή την επιστροφή του βασικού πασαδόρου της Εθνικής Ανδρών Ντίμα Φιλίποφ και του Λετονού διαγώνιου Έγκλεσκαλνς Έρμανς, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στα φιλικά. Επίσης ήρθαν στον Πειραιά οι Σακόγλου, Τσουκ (Μαυροβούνιος ακραίος που πέρσι ήταν στον Εθνικό), Γκούζντα, Παπαδόπουλος, ο Δεληπρίμης, Όγκουρτσακ (Σλοβάκος ακραίος), Ταμπουρατζής, Σπίνου (Ρουμάνος κεντρικός), Σουλτανόπουλος, Στιβαχτής.

Εκτίμηση: 1η-3η θέση, δεύτερη χρονιά χωρίς τίτλο πάει πολύ…

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ


Σαλπάρει το… πειρατικό

inner

Την τελευταία πενταετία βρίσκεται πάντα κοντά στις πρώτες θέσεις των πλέι οφ και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει σταθερότητα. Όπως αρκετές ομάδες της κατηγορίας έτσι και οι «πειρατές», άλλαξαν πολλά, αφού ο Σέρβος Ντούσκο Νίκολιτς πήρε τη θέση του Παβλίσεβιτς στον πάγκο, ενώ αποκτήθηκε ο εξαιρετικός πασαδόρος Ματέο Πάρις και οι οι Φέργκουσον, Ζήσης, Κάλντγουελ, Θεοδόσης.

Σταθερή αξία για τον Σύλλογο παραμένουν οι Τόμιλαβ Ντόκιτς και Ηλίας Λάππας.

Εκτίμηση: 3η-5η θέση, φαβορί για μια θέση μέσα στα πλέι οφ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ψάχνει για νέα υπέρβαση…

inner

Η περσινή του χρονιά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Λίγο έλειψε να παίξει στον τελικό, χάνοντας δύσκολα στα ημιτελικά του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Η φετινή χρονιά θα είναι όμως ακόμα πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, αφού οι περισσότερες ομάδες που είναι στα μέτρα του ενισχύθηκαν, ενώ ο ίδιος έχει θέσει ως πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση, κάτι που δεν το επέτρεψε να επενδύσει στο ρόστερ του.

Η απουσία του Πρωτοψάλτη είναι κομβική, αγωνιστικά και ψυχολογικά, αφού ο νεαρός ακραίος με τον ενθουσιασμό του έδινε άλλο τέμπο στην ομάδα.

Παραμένει ο μεθοδικός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ενώ πολύ καλή θεωρούνται οι μεταγραφές Μαρούλη (πασαδόρος), Σιμεόνοφ (ακραίος).

Αποκτήθηκαν επίσης οι Ρεζκ, Λεόν Γκιμαράες Σίλβα Ούγκο, Ρούσης, Γουίντσον Φερέιρα Πεντρόσα, Σαμαντάς, Κανέλλος, Σούρδι, Αγγελής.

Εκτίμηση: 4η-6η θέση, θα παλέψει τα πλέι οφ, αλλά δεν είναι φαβορί


ΚΗΦΙΣΙΑ


Πρωταγωνίστρια

inner

Αν μία ομάδα μπορεί να μπει σφήνα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αυτή είναι η Κηφισιά, η οποία έχει και την εμπειρία και την ικανότητα να κάνει πολλές ζημιές τη φετινή σεζόν.

Μπορεί να αποχώρησαν οι Ταμπουρατζής, Σουλτανόπουλος, αλλά αντικαταστήθηκαν και με το παραπάνω, αφού στην ομάδα ήρθαν οι Γιώργος Στεφάνου, Τζούλιαν Μπίσετ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Σε αυτούς αν προστεθεί ο Γιοβάνοβιτς που αποτελεί από τις σταθερές αξίες της κατηγορίας και φυσικά ο Αρσενιάδης που παραμένει στο τιμόνι από το 2011, τότε τα «υλικά» για να πετύχει η «συνταγή» είναι εξαιρετικά.

Εκτίμηση: 2η-4η θέση, πολύ έμπειρη, φαβορί για πλέι οφ


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Με ηγέτη τον Σούλιαγιτς

inner

Ο «αδερφικός» φίλος του Δημήτρη Τζούριτς, ο Λούκα Σούλιαγιτς είναι το νέο «αστέρι» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο 29χρονος Μαυροβούνιος κεντρικός μαζί με τον επίσης έμπειρο Σέρβο Τουράνιανιν αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα της κατηγορίας πάνω στο φιλέ.

Οι «Εβρίτες» έκαναν επιλεγμένες κινήσεις με στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, προώθησαν νεαρούς αθλητές στην πρώτη ομάδα, όπως οι Τσέλιος, Χαραλαμπίδης, ενώ παρέμειναν οι αδερφοί Δαλακούρα, Κιόσης, Δαρίδης και Κασαμπαλής. Αλλαγή είχαμε και στον πάγκο, αφού ο Γιώργος Παπάζογλου προστέθηκε στο τεχνικό τιμ, στο πλευρό του προπονητή Σάκη Μουστακίδη.

Εκτίμηση: 4η-6η θέση, θα παλέψει για τα πλέι οφ

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ


Άλλαξαν όλα
inner

Μεγάλες αλλαγές σε διοίκηση, ρόστερ και τεχνική ηγεσία έκανε ο Παμβοχαϊκός. Ο Γιώργος Χριστόπουλος με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία ανέλαβε να χτίσει την νέα ομάδα του Βραχατίου και όπως φάνηκε στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι προδιαγραφές υπάρχουν.

Τέσσερις ξένοι με καλά βιογραφικά, όπως οι Βραζιλιάνοι Κάιο, Ροντρίγκο και οι Καναδοί Γιάνσεν Ντορν, Γκρόενεβελντ θα είναι τα βαριά «χαρτιά», ενώ αποκτήθηκαν επίσης οι Δημητριάδης (πασαδόρος), Εφραιμίδης (λίμπερο), Παπαδόπουλος (κεντρικός), Πελεκούδας (κεντρικός), Παναγιωτάρας, Μαυρόπουλος, Βαρδής, Ωρολογάς.

Εκτίμηση: 5η-8η θέση, θα είναι ανταγωνιστικός και θα κάνει ζημιές.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ


Νέα προσπάθεια

inner

Πέρασε μία δύσκολη σεζόν από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που την ταλάνιζαν, ωστόσο φέτος η Ορεστιάδα «πατάει» καλύτερα στα πόδια της και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Με «όπλο» την έδρα της και την παράδοση η ακριτική ομάδα έχει σαν στόχο την άνετη παραμονή, όπως πέρσι και κάτι παραπάνω....

Νέος προπονητής ανέλαβε ο Σουηδός Γιόχαν Ίσακσον, ενώ για πασαδόρος αποκτήθηκε ο κολομβιανός Αμπουίλα, ενώ καλές μεταγραφές είναι ο Σουηδός Γκούσταφσον, οι Μαυροβούνιοι Μίλιτς και Βουκασίνοβιτς μαζί με τους έμπειρους Ριζόπουλο, Κωνσταντινίδη, Χήρα.

Εκτίμηση: 7η-10η θέση, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες

ΑΡΗΣ


Θα το παλέψει

inner

Μαζί με την Παναχαϊκή είναι οι δύο ομάδες που μπαίνουν στο πρωτάθλημα Volley League με αμιγώς ελληνικό ρόστερ και από αυτό φανερώνεται σε μεγάλο βαθμό και την δυναμική της ομάδας.

Δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν, αλλά από την άλλη είναι μια ομάδα που θα έχει και… ταβάνι. Καλές οι μεταγραφές των Τζελάτη, Ανδρεάδη, Γκιρτζίκη, Σωτηρίου, Παπαϊακώβου, καθώς και ο ταλαντούχος πασαδόρος Παπασταματάτος. Προπονητής παρέμεινε ο Γιάννης Μέλκας.

Εκτίμηση: 8η-11η θέση, σκληρό «καρύδι»

ΓΣ ΛΑΜΙΑ


Στόχος η παραμονή

inner

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος κατάφερε και έχτισε μία ομάδα που θα έχει σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία για 11η σεζόν. Στο τιμόνι παρέμεινε ο Θανάσης Κατσίγιαννης, ενώ πήρε με μεταγραφές τρεις Αμερικανούς (Κόλιν Χάκγουορθ, Χένσνι Μίκαελ Τζόζεφ, Λέσκε Μάθιου Γουίλιαμ) και έναν Βραζιλιάνο (Αραούγιο Άλαν Γκιλιέρμε) οι οποίοι και θα είναι «βαρόμετρο» για την πορεία της ομάδας.

Εκτίμηση: 10η-12η θέση, όπως και πέρσι θα παλέψει όλα τα ματς

ΗΡΑΚΛΗΣ


Η μεγάλη επιστροφή

inner

Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 υπικά είναι ένα νέο Σωματείο που απορρόφησε - συγχωνεύτηκε με το ανδρικό τμήμα του Γ.Σ. Ηρακλής, ουσιαστικά όμως πρόκειται για την μεγάλη επιστροφή του «Γηραιού» στην μεγάλη κατηγορία με 15 τίτλους στην κατοχή του.
Το καλοκαίρι απέκτησε έξι παίκτες (Πιπέργιας, Μαυροβουνιώτης, Παπαδημητρίου, Στίγγας), ενώ βασικό ρόλο θα έχει ο Βούλγαρος πασαδόρος Τσόνο Πέντσεφ.

Εκτίμηση: 8η-11η θέση, χρειάζεται υπομονή.


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ


Έπαθε και έμαθε

inner

Την προηγούμενη φορά που έπαιξε στην μεγάλη κατηγορία δεν τα κατάφερε, όμως πλέον η Παναχαϊκή πιο έμπειρη επέστρεψε για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Με ηγέτη τον Νίκο Ρουμελιώτη και σούπερ μεταγραφή τον Γιάννη Τακουρίδη που έπαιζε στον Ολυμπιακό, οι Πατρινοί μπορούν να σταθεροποιηθούν στην Volleyleague.

H ομάδα ενισχύθηκε επίσης με τον κεντρικό Νίκο Μακρυγιάννη, τον Μιχάλη Σαρικεΐσογλου και τους Μούσσα, Κωστόπουλο.

Εκτίμηση: 8η-11η θέση, θα παλέψει την παραμονή.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x