Στο ματς με τον Παναθηναϊκό έχει ξεχάσει τον καλό της εαυτό η ΑΕΚ, μετρώντας την τρίτη σερί ήττα της από εκείνο το παιχνίδι και μετά. Μετά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τη Λαμία, ο Φοίνικας Σύρου ήταν αυτός που «λάβωσε» τους «κιτρινόμαυρους» επικρατώντας με 3-0 στην 6η αγωνιστική της Volleyleague.
Οι Συριανοί έπιασαν εντυπωσιακή απόδοση και πέτυχαν την πέμπτη νίκη τους σε έξι αγώνες, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στη μεγάλη νίκη συντέλεσε και η παρουσία 1000 φιλάθλων στο κλειστό «Δ. Βικέλας» της Σύρου, που δημιούργησε δυνατή ατμόσφαιρα.
Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν νεκρά διαστήματα, που άφησαν περιθώρια στο Φοίνικα να ανακτήσει διαφορά στο σκορ, ενώ τα λάθη της ΑΕΚ στο σερβίς ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα για το συγκρότημα του Γιώργου Κλαρούδα.
Διακύμανση
1ο σετ: 8-5, 16-12, 21-15, 25-22
2ο σετ: 6-8, 16-13, 21-16, 25-21
3ο σετ: 8-7, 16-14, 21-18, 25-19
Τα σετ: 25-22, 25-21, 25-19
*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν: 4 άσσοι, 37 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν: 6 άσσοι, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ανδρεόπουλος): Τερζής 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Τσάς 12 (11/26 επ., 1 μπλοκ), Γιάνουσεκ 9 (8/15 επ., 54%/25% υπ., 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 17 (8/16 επ., 54%/40% υπ., 4 άσοι, 5 μπλόκ), Τακουρίδης 6 (4/6 επ., 2 μπλόκ), Πελεκούδας 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ) (33% υπ., άριστες 8% υπ.)
ΑΕΚ (Κλαρούδας): Μαντέκας 8 (7/14 επ., 63%/47% υπ., 1 άσος), Τόρες 8 (4/8 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Γκένς 4 (3/4 επ., 1 άσος), Παγιάν 13 (12/29 επ. 1 άσος), Παπακυριάκου 3 (2/6 επ., 1 ασος), Πέτρογλου 3 (2/12 επ., 30%/20% υπ., 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ. 62% υπ., άριστεςς 42% υπ., Κρέτσης, Ρουμελιωτάκης 4 (4/7 επ., 57%/29% υπ.), Καλαϊτσίδης)
«Κάθε ματς στη Σύρο είναι γιορτή»
Για τους στόχους του Φοίνικα Σύρου, που δεν έχουν αλλάξει με την πρωταγωνιστική πορεία και τη «γιορτή» που γίνεται σε κάθε εντός έδρας ματς, μίλησε ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλου, μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μπλοκ συνεχίζει να δουλεύει υπέροχα. Το αμυντικό παιχνίδι μας έδωσε τη νίκη αφού λειτουργεί καλά το μπλοκ άμυνα άμυνα. Από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού έχουμε στόχο την τετράδα, δεν ακούμε αυτά που θέλετε να μας περάσετε εσείς. Κοιτάμε στα επόμενα παιχνίδια να επιβεβαιώνουμε την απόδοση. Κοιτάμε να επιβεβαιώνουμε την απόδοσή μας. Κάθε παιχνίδι εδώ στη Σύρο είναι γιορτή, όχι μόνο από τους φιλάθλους του Φοίνικα αλλά και από τους φιλοξενούμενους. Ήρθαν εδώ οπαδοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό».
Όσον αφορά τον ακραίο των Συριανών, Αντρέι Ντιάτσκοφ ανέφερε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είναι εύκολο αλλά δεν ήταν έτσι. Προπονηθήκαμε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα. Δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»
Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε:
«Έχουμε κάποια προβλήματα πότε στην υποδοχή και πότε στην επίθεση. Σήμερα δεν λειτουργήσαμε καλά στο σέρβις και την υποδοχή. Ήμασταν κοντά στο σκορ και παραχωρούσαμε δύο – άσους. Στον Φοίνικα λειτούργησαν όλα τέλεια. Κάναμε υπομονή μήπως κάνει λάθη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μόνο με τη Λαμία ήταν ήττα εκτός προγράμματος. Σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο παλέψαμε. Ο Φοίνικας δεν μας έδωσε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






