Βόλεϊ

Μια Κρητικιά... μπλοκάρει στις ΗΠΑ

Ξεκίνησε απ’ το Ηράκλειο Κρήτης και έκανε την Αμερική να υποκλίνεται στο ταλέντο της. Η Μαρία Γενιτσαρίδη δεν είναι μια ακόμα αθλήτρια βόλεϊ, αλλά το παιδί - θαύμα που έκλεψε… καρδιές στο Πίτσμπουργκ

Ήταν μόλις 13 ετών όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στην γυναικεία ομάδα της ΑΘΛΕΣΗ, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ λίγα χρόνια στα… φιλέ ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι πρόκειται για το κορίτσι-θαύμα.

Η Μαρία Γενιτσαρίδη λίγους μήνες μετά το σβήσιμο του 19ου κεριού στην τούρτα της, έφτιαξε βαλίτσες για την Αμερική και έκανε το κολεγιακό πρωτάθλημα βόλεϊ να υποκλίνεται στην παρουσία της.

Η μεταγραφή της στους «Pitt Panthers» ( με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ )ήρθε… δικαιολογημένα, αφού η διεθνής βολεϊμπολίστρια είχε δείξει από μικρή ότι είναι ικανή για όλα.

Στα 15 της ηγήθηκε και πρωταγωνίστησε στην άνοδο της ΑΘΛΕΣΗ στην Α2 γυναικών και κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Νεανίδων με τον κρητικό σύλλογο, ενώ στην ίδια διοργάνωση τιμήθηκε ως καλύτερη επιθετικός.

Η συμμετοχή της σε όλες τις Εθνικές ομάδες είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων της, ενώ συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και στους Μεοσγειακούς αγώνες της Μερσίνας με τη «γαλανόλευκη».

inner

Η… αναζωογονητική προοπτική της Μαρίας
Τον Αύγουστο του 2013 η Μαρία Γενιτσαρίδη άφησε την Αθήνα και την Ένωση Βύρωνα, όπου πήρε μεταγραφή λόγω σπουδών και πέρασε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

Τρεις μήνες αργότερα το κολεγιακό πρωτάθλημα υποκλίνεται στο ταλέντο της και η ίδια ζει το «American dream» που ονειρευόταν από μικρή:

«Είναι όνειρο να αγωνίζεσαι στην Αμερική. Πρόκειται για τεράστιο βήμα και μια μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε η 19χρονη βολεϊμπολίστρια σε αφιέρωμα που της έκαναν οι Αμερικάνοι, στην επίσημη σελίδα των «Πανθήρων», ενώ δεν έκρυψε πως προετοιμαζόταν γι’ αυτό από την προηγούμενη χρονιά, όταν έμενε στην Αθήνα.

«Πέρασα πολύ καιρό να προετοιμάζομαι και να μελετάω γι’ αυτό. Έμαθα καλύτερα τη γλώσσα, ώστε να με βοηθήσει να προσαρμοστώ καλύτερα στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής».

Όπως έδειξαν οι πρώτοι μήνες παραμονής της στις ΗΠΑ, δεν δυσκολεύτηκε τελικά να προσαρμοστεί, σύμφωνα με τα λόγια του Νταν Φίσερ.

Ο προπονητής της στο αμερικάνικο κολέγιο δεν έκρυψε πως η Ελληνίδα αθλήτρια έφερε έναν νέο αέρα στην ομάδα, αλλά και ενσωματώθηκε αμέσως στην φιλοσοφία της.

«Η Μαρία δεν προσφέρει μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά φέρνει μια νέα κουλτούρα στην ομάδα μας. Έχει ενσωματωθεί αρμονικά και προσφέρει μια αναζωογονητική προοπτική στην ομάδα».

inner

Η ζωή με το… αμερικάνικο όνειρο
Μπορεί για αρκετούς 18χρονους το να φύγουν απ’ την οικογένεια τους για να ζήσουν στην Αμερική να μοιάζει … εφιάλτης, όμως όχι για την Μαρία Γενιτσαρίδη, που μπορεί να άφησε πίσω οικογένεια και φίλους, όμως όπως αναφέρει:

«Μου αρέσει πολύ εδώ. Το προπονητικό επιτελείο και οι συμπαίκτριές μου είναι σαν οικογένεια. Όταν ήρθα εδώ, νόμιζα πως θα νιώθω μόνη, όμως οι συμπαίκτριες μου ήρθαν πολύ κοντά και με έβαλαν στην οικογένεια. Δεν ένιωσα μόνη και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό».

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν, μόνο υπερβολικά δεν μπορούν να ακουστούν τα λόγια του προπονητή της, για την τύχη που έχει να είναι αθλήτρια του η πρωταθλήτρια απ’ την Κρήτη: «Νιώθω πως η Μαρία μπορεί να εξελιχθεί σε μια απ’ τις κορυφαίες αθλήτριες του πρωταθλήματος και ανυπομονώ να δω την εξέλιξή της. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε στην ομάδα μας».

Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x