Βόλεϊ

Ανέλαβε τον Ηλυσιακό η Κις

Η Κάταλιν Κις είναι η νέα προπονήτρια του Ηλυσιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην προσπάθεια του να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στη Volley League γυναικών.

Η Κάταλιν Κις είναι η νέα τεχνικός του Ηλυσιακού την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι «κιτρινόμαυρες» ανακοίνωσαν την πρόσληψη της Ουγγαρέζας τεχνικού, πρώην διεθνούς αθλήτριας, για τον επόμενο χρόνο, ώστε να τις βοηθήσει να παραμείνουν στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η Κις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, βοήθησε τον Απολλώνιο Κερατσινίου να ανέβει στην PreLeague.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του τμήματος βόλεϊ γυναικών του ΑΟ Ηλυσιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας για τη νέα αθλητική περίοδο με την πρώην προπονήτρια του Απολλώνιου Κερατσινίου και εκ των κορυφαίων μορφών του ελληνικού βόλεϊ, Κάταλιν Κις.

Η πρώην διεθνής άσος της εθνικής Ουγγαρίας (1998-2012, 70 συμμετοχές) και πρωταθλήτρια Ελλάδας με ΑΕΚ (2011) και Ολυμπιακό (2014), αλλά και τρεμπλούχος Κύπρου (2016), από τις κορυφαίες αθλήτριες που πέρασαν από την Α1 γυναικών, ούσα τρεις φορές MVP του πρωταθλήματος (2007, 2012, 2013) με την πληθώρα ατομικών και ομαδικών διακρίσεων και τίτλων σε Ουγγαρία (3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Κύπελλο Inteliga), Κύπρο (1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο 1 Σούπερ Καπ), έχοντας "γράψει", επίσης, τη δική της ιστορία στα γήπεδα της Ιταλίας και της Σουηδίας ως αθλήτρια, επιστρέφει ξανά έπειτα από πέντε χρόνια στα ‘σαλόνια’ του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ ως προπονήτρια.

Στη σημαντική της καριέρα στη χώρα μας αγωνίστηκε, επίσης, σε Ηρακλή Κηφησιάς, Κτησιφώντα Παιανίας και Πανιώνιο, ενώ διακρίθηκε και στο beach Volley, έχοντας στο παλμαρέ της 12 κατακτήσεις Master και δύο τίτλους φιναλίστ σε τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

H νέα τεχνικός της ομάδας μας, που ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα τη σεζόν 2012-2013 στις Ακαδημίες του ΠΑΚ Χαλανδρίου, και, στη συνέχεια, συνεργάστηκε με επιτυχία με Athens Community School (Varsity Team), Ολυμπιακό ΣΦΠ (Κορασίδες- Παγκορασίδες- Προαγωνιστικά τμήματα) και ΓΣ Χαλανδρίου (Γυναίκες – Νεάνιδες) τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στον πάγκο του Απολλώνιου Κερατσινίου.

Ως τεχνικός των νεαρών "ερυθρόλευκων" του Πειραιά, κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΕΔΑ Παγκορασίδων, ενώ έπειτα από μία εξαιρετική πορεία στο "τιμόνι" του Απολλώνιου Κερατσινίου, πανηγύρισε φέτος την άνοδο της ομάδας από την Α2 γυναικών στην Preleague.

Στις πρώτες της επίσημες δηλώσεις ως προπονήτρια των "κιτρινόμαυρων", η Κάταλιν Κις τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ηλυσιακού. Είναι μεγάλη τιμή μου να βρίσκομαι στη Volley league ως προπονήτρια. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να "χτίσουμε" μια ομάδα που θα σταθεί στην κατηγορία με αξιώσεις και ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από το περυσινό. Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ξανά πολύ ανταγωνιστικό και για αυτό έχει μεγάλη σημασία να κάνουμε τα σωστά βήματα με στόχο τη διάκριση».

Το ΔΣ της ομάδας καλωσορίζει θερμά την κα Κις στην οικογένεια του ΑΟ Ηλυσιακός και της εύχεται υγεία και μια επιτυχημένη χρονιά στο προπονητικό της ντεμπούτο στη Volley League γυναικών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x