Βόλεϊ

Οι πρώτες «εκλεκτές» της Εθνικής βόλεϊ γυναικών για το Ευρωπαϊκό

Για τις 5 Ιουνίου ορίστηκε το πρώτο ραντεβού της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15/8-3/9).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, Γιουνούς Οτσάλ, στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δουλέψει με αθλήτριες «που είναι υποψήφιες για να βρεθούν στην Εθνική και θέλω να δω πόσο έτοιμες είναι για την πρώτη ομάδα. Κάποιες απ' αυτές θα είναι μαζί και στη συνέχεια. Φέτος, έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι συμμετέχουμε μόνο σ' ένα τουρνουά, τα τελικά του Ευρωπαϊκού, και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις δοκιμές που κάναμε πέρυσι για παράδειγμα στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλω μετά το τέλος των αγώνων οι αθλήτριες να μην κάνουν τίποτα. Κάποιες έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά όλη τη σεζόν και θέλω να τις δω, αλλά και να τις δώσω να καταλάβουν ότι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα, θα υπάρχουν και κορίτσια από το εξωτερικό κι είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ καλό αρχικό γκρουπ που θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια για να κάνουμε καλή δουλειά εν όψει του Ευρωπαϊκού».

Έτσι, στο πρώτο ραντεβού στις 5 Ιουνίου, ημέρα που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αναχωρήσει για την Άρτα, κλήθηκαν οι εξής:

Νίκη Απλαδά
Τάνια Κιουτσιούκη
Κική Τερζόγλου
Κατερίνα Αλλαγιάννη
Αριστέα Τοντάι
Μαρία Τσιτσιγιάννη
Ιωάννα Σπανάκη
Εύα Τάνη
Έλενα Καρακάση
Ξένια Κακουράτου
Μαρίνα Μπελιά
Ελευθερία Μανιατογιάννη
Έλενα Μπάκα
Ασημίνα Νικολογιάννη
Άννα Σπανού
Ευφροσύνη Αλεξάκου
Αριάδνη Καθάριου
Σταματία Κυπαρίσση


Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινά στις 19 Ιουνίου κι εκεί έχουν κληθεί από τον Τούρκο τεχνικό οι εξής αθλήτριες:

Ανδρομάχη Τσιόγκα
Μελίνα Εμμανουηλίδου
Άννα Καλαντάτζε
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου
Παναγιώτα Ξανθοπούλου
Μαριαλένα Αρτακιανού
Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Όλγα Στράντζαλη
Μαρτίνα Ξανθοπούλου
Μάρθα Ανθούλη
Ανθή Βασιλαντωνάκη


Στο πρώτο στάδιο, η Εθνική θα πραγματοποιήσει κοινές προπονήσεις με την Αίγυπτο, 16-24 Ιουνίου, ενώ θα δοθούν και τρία φιλικά παιχνίδια ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα, 18-20 Ιουνίου.

Στο δεύτερο στάδιο, στο διάστημα 11-17 Ιουλίου, θα βρεθεί στην Ελλάδα η Σλοβενία για κοινή προετοιμασία και τρία φιλικά (12, 13 και 15 Ιουλίου), ενώ το διάστημα 18-22 Ιουλίου οι Σλοβένες θα ανταποδώσουν τη φιλοξενία, με τις δυο ομάδες να παίζουν άλλα τρία φιλικά, 20-22 Ιουλίου.

Τέλος, το διήμερο 4-5 Αυγούστου η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία σε δύο φιλικά επί ελληνικού εδάφους, ματς που θα αποτελέσουν και την πρόβα τζενεράλε ενόψει του Ευρωπαϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x