Βόλεϊ

Επιβλητικός Ολυμπιακός «καθάρισε» την Μπουργκάς και... γλυκοκοιτάζει τα προημιτελικά!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση απέναντι στην Μπουργκάς, επικράτησε εύκολα 3-0 σετ και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Έχοντας εξαιρετική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με 3-0 σετ τη βουλγαρική Μπουργκάς στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ήταν κυρίαρχη από την αρχή της αναμέτρησης, δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στη ρεβάνς στη γειτονική χώρα στις 13/12 για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

1ο σετ

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι και με το «καλησπέρα» κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική διαφορά (8-2). Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, φτάνοντας αρχικά στο 12-5 και στη συνέχεια στο 19-12. Η Μπουργκάς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, μείωσε στο -3 (22-19), αλλά με τρεις συνεχόμενους πόντους η ομάδα του Πειραιά έφτασε στην κατάκτηση του 1ου σετ.

2ο σετ

Ίδια εκκίνηση για τους Πειραιώτες και στο δεύτερο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στο 8-4 και στο 12-6. Εκεί, η βουλγαρική ομάδα «ξύπνησε» και με ένα σερί μείωσε στον έναν πόντο (13-12). Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στο 18-14 και στο 20-1, με την Μπουργκάς να ισοφαρίζει σε 20-20. Ωστόσο, το τάιμ άουτ που πήρε στο σημείο εκείνο ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικό και με πρωταγωνιστή τον Ιντάλγκο, οι Πειραιώτες πήραν και το δεύτερο σετ με 25-22.

3ο σετ

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίρνουν εναλλάξ από ένα πόντο (3-3), ωστόσο με τον Στερν να βγαίνει μπροστά, ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στο 7-4. Οι Πειραιώτες με συνοπτικές διαδικασίες διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 10-6 και μετέπειτα σε 14-8. Από εκείνο το σημείο, το σύνολο του Τζουλιάνι έκανε πολύ εύκολα το 20-13 και το 22-15, με τον Ομπραντόεβ να στέλνει την μπάλα στο φιλέ και τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στο 25-18.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα πάει στη Βουλγαρία με στόχο να κερδίσει δύο σετ και να κλειδώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x