Βόλεϊ

Πέρασε σαν σίφουνας από την Πολίχνη πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Άνετο «διπλό» για τον Ολυμπιακό στην Πολίχνη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 στα σετ του Πήγασου, παρέμειναν στην κορυφή της Volley League και στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Πήγασου, επικρατώντας 3-0 στα σετ στην Πολίχνη στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Volley League.

Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 38 βαθμούς, είναι στην κορυφή τέσσερις στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από τον Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για το Challenge Cup, ήταν ο Κουμεντάκης, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε το αποτελεσματικό τους σερβίς. Καλή εμφάνιση και από τους Δαλακούρα, Παγιένκ. Δεν αγωνίστηκε ο Ιντάλγκο.

Διαιτητές: Τοσουνίδης, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Βασδέκης, Μαλακίδης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 16-13, 20-21, 22-25
2ο σετ: 5-8, 10-16, 17-21, 19-25
3ο σετ: 6-8, 14-16, 18-21, 20-25
* Οι πόντοι του Πηγάσου προήλθαν: 2 άσσοι, 37 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 43 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (22-25, 19-25, 20-25) σε 81΄

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Μπαρέτο Πένα 7π. (7/13επ., 92%υπ., 38%αρ.), Μαυροβουνιώτης 5 (5/13επ., 81%υπ., 44%αρ), Μίλης 20 (17/33επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Αρμενάκης 5 (4/8επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης, Κανέλλος 3 (3/7επ.) / Μπουράκης (λ. - 62%υπ., 44%αρ.), Μιτ 1 (1/3επ., 40%υπ.), Χήρας, Τσιράκης (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρο Τζουλιάνι): Παγιένκ 11π. (7/9επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Στερν 11 (10/17επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 17 (14/18επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 50%υπ., 14%αρ.), Τράβιτσα 1 (1/1επ.), Δαλακούρας 11 (9/17επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 53%υπ., 33%υπ.), Λινάρδος 2 (1/2επ., 1 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ. - 73%υπ., 45%αρ.), Κολτσιάκης (λ), Γκουστάβο 2 (1/2επ., 1 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος, Ζουπάνης, Κομητούδης.

* Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λιπτού σιγή για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

* Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Μπαρέτο Πένα του Πηγάσου Πολίχνης ως MVP Βίκος Cola της 7ης αγωνιστικής.

Ο προπονητής του Πηγάσου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου δήλωσε: «Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να πιέσεις στο σερβίς και μετά να παίξεις πολύ καλά μπλοκ άμυνα για να πάρεις πόντους. Δύσκολο εγχείρημα και εμείς δεν ήμασταν καλά ούτε τακτικά, ούτε και σε πράγματα που είχαμε μιλήσει να κάνουμε όπως το σερβίς και γρήγορες μπάλες στις άκρες, δηλαδή, να αιφνιδιάσουμε όσο μπορούσαμε. Δεν ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες είτε παίζουν βασικοί, είτε έρχονται από το πάγκο και νίηκσε δίκαια. Η ομάδα έχει ενισχυθεί και για αυτό στο 3ο σετ κάναμε και μία μικρή ανατροπή. Κάναμε αυτές τις προσθήκες για να έχουμε ποιότητα και λύσεις για τα δύσκολα στα παιχνίδια που must win (σ.σ.που πρέπει να νικήσουμε). Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας τον σημερινό αγώνα και να μπούμε συγκεντρωμένοι στα ματς που πρέπει να πάρουμε όπως ο αγώνας με τον Αριστοτέλη Σκύδρας».

Ο κεντρικός του Πηγάσου Θανάσης Κεσεσίδης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στο 1ο σετ αλλά στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη και μας στέρησε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, πήρε πιο εύκολα το 2ο σετ ενώ στο 3ο σετ μείναμε από δυνάμεις. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Η επόμενη αγωνιστική με τον Αριστοτέλη είναι σημαντική. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό το ματς. Είναι φωτιά για μας και ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζιουλιάνι είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πήραμε τους 3 βαθμούς. Δεν είναι ώρα να σκεφτούμε τίποτε παραπάνω από αυτή τη νίκη. Από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον δεύτερο αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το Τσάλεντζ Καπ. Εχουμε χάσει μία μάχη αλλά δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Δημήτρης Κομητούδης που στο ντεμπούτο του αγωνίστηκε κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του δήλωσε: «Πριν μία εβδομάδα έφυγα από τον Πήγασο και σήμερα γύρισα να παίξω αντίπαλος του στο ντεμπούτο μου με τον Ολυμπιακό. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο σήμερα. Κρατάμε αυτή τη νίκη και προχωράμε για τη δύσκολη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πήγασο. Όλα τα παιδιά στον Ολυμπιακό είναι καταπληκτικοί αθλητές αλλά και άνθρωποι. Μαθαίνω πολλά από αυτούς και προσωπικά προσπαθώ. Νιώθω χαρούμενος και τυχερός που είμαι σε αυτή την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x